Κρουαζιερόπλοιο έχασε την ισχύ του και προσέκρουσε στις πλευρές μίας δεξαμενής στον ποταμό Δούναβη- 17 επιβάτες τραυματίστηκαν

Δεκαεπτά επιβάτες τραυματίστηκαν όταν ένα βουλγαρικό κρουαζιερόπλοιο υπέστη απώλεια πηδαλιουχίας στο ποταμό του Δούναβη και χτύπησε στις πλευρές μιας δεξαμενής, ανέφερε το APA το Σάββατο.

11 από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο.

Το πλοίο, με σχεδόν 160 επιβάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους κατάγονταν από τη Γερμανία, έχασε προσωρινά την ισχύ και έμεινε ακυβέρνητο καθώς έπλεε μέσα από τις στενές δεξαμενές κοντά στις 9:45 μ.μ. την Παρασκευή, σύμφωνα με τις αναφορές.

Η ισχύς του πλοίου αποκαταστάθηκε τελικά, αλλά όχι πριν η πρύμνη και η πλώρη χτυπήσουν τις τσιμεντένιες πλευρές του περάσματος της δεξαμενές κοντά στο Aschach, μερικά μίλια πιο πάνω από το Linz.

Το πλοίο υπέστη μικρές ζημιές και συνέχισε προς το επόμενο λιμάνι.

Ο λόγος πίσω από την απώλεια ισχύος είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

*Εικόνα αναπαράστασης

Διαβάστε ακόμα