«Ξεφορτώθηκε» άλλο ένα παλιό πλοίο η Hellenic Carriers

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Carriers επιβεβαίωσε την πώληση του παλαιότερου πλοίου της μεταφοράς χύδην φορτίου (bulker) σε μια ανακοίνωση που κυκλοφόρησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Η καταχωρημένη στο Ηνωμένο Βασίλειο ελληνική εταιρεία, δήλωσε ότι το κατασκευασμένο στη Νότια Κορέα και χωρητικότητας 44809 dwt Hellenic Horizon (με έτος κατασκευής το 1995) έχει πωληθεί έναντι 3,8 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία χαρακτήρισε την πώληση ως μια “συνέχιση του προγράμματος ανανέωσης του στόλου της”, αφού έχει πλέον μόνο ένα κατασκευασμένο την δεκαετία του ’90 πλοίο που παραμένει στο στόλο της.

Η Hellenic είπε ότι αναμένει να καταχωρήσει μια καθαρή ζημιά ύψους περίπου 3,9 εκατ, δολαρίων σε σχέση με αυτήν την πώληση, λαμβάνοντας υπόψη την καθαρή λογιστική αξία και τα έξοδα πώλησης του πλοίου.

Δήλωσαν επίσης ότι τα έσοδα από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού και την ενίσχυση του ισολογισμού της εταιρείας.

Τα υπόλοιπα πλοία του στόλου της Hellenic είναι το χωρητικότητας 50326 dwt Konstantinos D (έτος κατασκευής το 2000), το χωρητικότητας 52.388 dwt Pistis (έτος κατασκευής το 2004), το χωρητικότητας 73.981 dwt Hellenic Wind (έτος κατασκευής το 1997), και το χωρητικότητας 81.700 dwt Odysseas και ο Konstantinos II (και τα δύο με έτος κατασκευής το 2013).

Διαβάστε ακόμα