Ξεπουλά 9 εκατομμύρία μετοχές ο Λιβανός

euronav_sales
Αναστάτωση στους μετόχους της και ταχεία πτώση 7% στην τιμή της μετοχής της προκάλεσε η νέα απόφαση της εταιρείας επενδύσεων του Πέτρου Γ. Λιβανού Ceres Investments (Κύπρος) να προχωρήσει στην πώληση 9 εκατομμυρίων μετοχών ή ποσοστού 5,7% της Euronext και της εισηγμένης στο NYSE Euronav.

“Αυτή η πώληση μετοχών ολοκληρώθηκε για να επιτρέψει στον κ. Πέτρο Λιβανό να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό του, με τα έσοδα να χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση άλλων δραστηριοτήτων στους τομείς της ναυτιλίας και της ενέργειας”, η Ceres Investments αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση.

Οι 9 εκατομμύρια μετοχές έχουν συνολική αξία περίπου 123,75 εκάτ. δολάρια, με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής (13,75 δολάρια) της Euronav στο NYSE, ενώ άξιζαν περίπου 133 εκατομμύρια δολάρια κατά τη στιγμή της ανακοίνωσης του ξεπουλήματος.

Η Goldman Sachs ήταν ο μοναδικός Διαχειριστής του Βιβλίου προσφορών για την πώληση, η οποία ανακοινώθηκε περίπου στις 12:00 τοπική ώρα την Τετάρτη. Μετά την διάδοση της είδησης του ξεπουλήματος, η τιμή της μετοχής Euronav μειώθηκε κατά περισσότερο από 7%, από περίπου 14,80 δολάρια ανά μετοχή και από τότε η τιμή της κυμαίνεται στα 13,75 δολάρια ανά μετοχή.

Η πώληση αφήνει τον Λιβανό, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Euronav, με μερίδιο 2,46% (3.922.684 μετοχές) στην εταιρεία, αφού προηγουμένως κατείχε ποσοστό 8,12% (12.922.684 μετοχές).

Η Euronav καθησύχασε τους επενδυτές σήμερα, επαναλαμβάνοντας την επιχειρηματική της πίστη στον τρέχοντα κύκλο της αγοράς τάνκερ αργού. “Τα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία που στα οποία στηρίζεται η αγορά δεξαμενόπλοιων πιστεύουμε ότι προσφέρουν την υποστήριξη για να οδηγήσουν την αγορά προς τα εμπρός για πολλά χρόνια”, ανέφερε η εταιρεία ανέφερε σε μια δήλωση.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος που ο Λιβανός πούλησε ένα μεγάλο πακέτο μετοχών της εταιρείας. Ξεκίνησε τη χρονιά κατέχοντας σχεδόν το 12% των μετοχών ή περίπου 19 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας δεξαμενόπλοιων, αλλά πούλησε περίπου 6 εκατ. μετοχών τον Αύγουστο.

Διαβάστε ακόμα