ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κύματα «σκεπάζουν» το τουρκικό container [video]

kumata_skepazoun_to_tourkiko_container_yusuf_cepnioglu_

Χωρίς κάποιο θετικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι προσπάθειες αποκόλλησης του τουρκικού φορτηγού πλοίου Yusuf Cepnioglu το οποίο προσάραξε το βράδυ της Παρασκευής σε Βόρεια βραχώδη ακτή της Μυκόνου.

Οι κακές καιρικές συνθήκες και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το πλοίο καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αποκόλλησή του από τα βράχια. Το μισοβυθισμένο πλοίο, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από το Λιμενικό Σώμα και από ρυμουλκά θεωρείται από δύσκολο έως απίθανο να αποκολληθεί από τα βράχια και να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι βρίσκεται υπό έλεγχο η ρύπανση που έχει προκληθεί στο θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς οι προσπάθειες που κατέβαλε το Λιμενικό Σώμα για να περιοριστεί έχουν στεφθεί με επιτυχία.

Το αρνητικό στοιχείο που από το Σάββατο δε διευκολύνει την προσπάθεια, είναι οι ισχυροί Βόρειοι άνεμοι που φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι αδύνατον να υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς παρακολουθώντας το βίντεο που εξασφάλισε το cyclades24, οι πιθανότητες ανέλκυσης του πλοίου προφανέστατα δεν είναι μεγάλες.

Αυτό που απεύχονται όλοι είναι να μη βυθιστεί το πλοίο κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά πιθανό.

cyclades24.gr