ΑΝΕΚ LINES: Στηρίζει την Κρητική διατροφή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, το 4ο Συνέδριο «ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» στο πλοίο “ΕΛΥΡΟΣ” της ΑΝΕΚ LINES.

Το συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων και της Παγκρητίου Ενώσεως και στόχο είχε την ανάδειξη της σπουδαιότητας της κρητικής διατροφής.

Διοργανώθηκε από την DASKALAKIS T.R.V., σε συνεργασία με την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, έχοντας την αρωγή της ΑΝΕΚ LINES.

Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης, αξίζει να αναφερθεί ότι διαχρονικά στηρίζει εμπράκτως τη Μεσογειακή και ιδίως την Κρητική διατροφή τόσο μέσα από τις κρητικές γεύσεις που προσφέρει στα πλοία της, όσο και μέσω της πρωτοβουλίας της για την προβολή του ελληνικού ελαιολάδου διεθνώς.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, διακεκριμένοι ομιλητές όπως ο Καθηγητής Ιατρικής κ. Καφάτος, ο Βιολόγος-Διοικητής Γ.Ν.Σ. “Ελπίς” κ. Γιάνναρος, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης & Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Π.Ε. κ. Καλαμπόκης, ο τ.Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κ. Αλιφιεράκης, ο Καθηγητής Υγείας & Πρόνοιας κ. Κλήμης και άλλοι έγκριτοι επιστήμονες ανέλυσαν τις ευεργετικές επιδράσεις της κρητικής διατροφής στην υγεία και τη μακροζωία. Παράλληλα τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος της κρητικής διατροφής για την ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού στην Κρήτη και την Ελλάδα.

Η έναρξη των εργασιών έγινε από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος Αλίμου κ. Μουτσάτσου,ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Μαριδάκης και εκπρόσωποι άλλων φορέων, ενώ πλήθος κόσμου από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του Τύπου παρακολούθησαν τις ομιλίες.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό κρητικό κέρασμα, δίνοντας στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να γευτούν νοστιμιές της κρητικής διατροφής.

Η ΑΝΕΚ LINES, διεθνή πρέσβειρα του ελληνικού ελαιολάδου, στηρίζει πάντα ενέργειες που στόχο έχουν την προβολή της κρητικής διατροφής και των αναπτυξιακών προοπτικών που ενέχει, τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για τη χώρα μας συνολικά.

portnet.gr

Διαβάστε ακόμα

Με σύνθημα «γίνε και συ χορηγός ζωής» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 6η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΑΝΕΚ LINES, το Μάρτιο, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Στην αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ», συμμετείχαν 50 εθελοντές, απλοί πολίτες και το προσωπικό της εταιρείας (στελέχη, εργαζόμενοι, πληρώματα).

Προσφορά ζωής και ανθρωπιάς η συγκέντρωση 30 μονάδων αίματος, πολύτιμων για τις ανάγκες συνανθρώπων μας, όπως τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων, οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία, ορισμένες έγκυες γυναίκες κλπ.

«Στην Ελλάδα κάθε χρόνο χρειαζόμαστε 600.000 μονάδες αίματος από τις οποίες μόλις το 40% καλύπτεται από τους εθελοντές αιμοδότες. Η διοργάνωση εκδηλώσεων όπως αυτή της ANEK LINES είναι καταλυτική για την κινητοποίηση της κοινωνίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο» τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» κα Δέσποινα Ροδουσάκη.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας στο «ΕΛΥΡΟΣ» ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος της ANEK LINES κος Γιώργος Κατσανεβάκης είπε ότι : «Στην ANEK LINES πιστεύουμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι η ύψιστη μορφή αλληλεγγύης στον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο.

Το αίμα είναι ένα αγαθό που δεν αντικαθίσταται. Πρέπει να προσφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και αυτή η προσφορά δεν επιβάλλεται με νόμους και με εγκυκλίους, αλλά βγαίνει μέσα από την ψυχή και μόνο εθελοντικά, όπως σήμερα.»

Από την πλευρά του, ο Επιμελητής Β’ Αιμοδοσίας Χανίων, Βιοπαθολόγος κος Βασίλης Κωνστανταράκης δήλωσε «Η δύσκολη εποχή που περνάμε απαιτεί εθελοντισμό για την σωματική και ψυχική υγεία όλων μας», τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η εθελοντική προσφορά κάθε εποχή, αλλά ιδιαίτερα στις μέρες μας.

Η ΑΝΕΚ LINES σταθερά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώνει τις δυνάμεις της σε ετήσια βάση με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων, προκειμένου για την διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών και τη συλλογή αίματος που επιβεβαιωμένα σώζει ζωές.

marinews.gr

Διαβάστε ακόμα