Μάχη με τις φλόγες σε πλοίο στο Κόρπους Κρίστι [vid+pics]

fwtia_se_fortigo_ploio_

Ένα φορτηγό πλοίο έπιασε φωτιά την Τρίτη, ενώ ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Κόρπους Κρίστι στο Τέξας, ακριβώς κάτω από τη γέφυρα του Χάρμπορ (Harbor Bridge).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων, η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 3 μ.μ. στις 10/6, πάνω στο πλοίο MV Antonio, καθώς το πλήρωμα του πλοίου ξεφόρτωνε πτερύγια ανεμογεννητριών.

Οι φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν πυκνά μαύρα σύννεφα καπνού να βγαίνουν από τα αμπάρια του πλοίου. Απ’ ότι φάνηκε, τα ξύλινα στηρίγματα κάτω από το κατάστρωμα που χρησιμοποιούνταν για να υποστηρίζεται το φορτίο είναι αυτά που έπιασαν φωτιά.

Η πυροσβεστική του Corpus Christi έφθασε άμεσα στην αποβάθρα 9, όπου βρισκόταν το νηολογημένο στη Λιβερία πλοίο και άρχισε να αντιμάχεται τη φωτιά με αντλίες νερού υπό υψηλή πίεση. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 4 μ.μ., αν και κάποια θερμά μέτωπα διατηρήθηκαν ως το βράδυ.

Η κίνηση στο συγκεκριμένο σημείο του λιμανιού έκλεισε για αρκετές ώρες λόγω της πυρκαγιάς. Ένας πυροσβέστης εμφάνισε σημάδια θερμοπληξίας, ενώ άλλοι δύο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, με σημάδια δύσπνοιας και υπερκόπωσης.

Δεν έχει γίνει σαφές πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο πλοίο κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Το μήκους 193 μέτρων Antonio κατασκευάστηκε στην Κίνα το 2002 και φαίνεται να βρίσκεται στο Κόρπους Κρίστι από την Παρασκευή, με προηγούμενο σταθμό το Μπιλμπάο της Ισπανίας.

fwtia__se_fortigo_ploio_

fwtia__se_fortigo___ploio_

fwtia_se_fortigo_ploio__

Διαβάστε ακόμα