Με ναυλώσεις – επαναγορές ιδίων μετοχών προχωρά η Stealthgas του Χάρη Βαφειά

stealth_gas_xarhs_vafeias

Η ελληνική Stealthgas Inc. έκλεισε συμφωνίες ναύλωσης για εννέα μεταφορείς υγραερίου, που εκτείνονται από δύο μήνες έως τρία έτη, οι οποίες θα αυξήσουν τα συρρικνωμένα έσοδα της εταιρείας περίπου κατά 235 εκατομμύρια δολάρια.

Η Stealthgas λέει ότι τώρα οι συνολικές ημέρες ταξιδιού του στόλου της είναι καλυμμένες κατά 88% για το υπόλοιπο του 2014, κατά 60% για το 2015 και κατά 31% για το 2016.

Η εταιρεία έχει επίσης συνάψει συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης για ένα πλοίο του στόλου της, το χωρητικότητας 7,215cbm, κατασκευασμένο το 2001, πλοίο μεταφοράς LPG, Gas Premiership. Τα έσοδα από την πώληση του πλοίου είναι 14,2 εκατ. δολάρια και τα καθαρά έσοδα μετά την αποπληρωμή του χρέους είναι περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια. Η Stealthgas θα συνεχίσει να λειτουργεί το πλοίο, και έχει συνάψει συμφωνία για τη γυμνή ναύλωση αυτού για τέσσερα χρόνια.

Η Stealthgas έχει επίσης εγκρίνει ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών μέχρι και 10 εκατομμυρίων δολαρίων των κοινών μετοχών της εταιρίας (ονομαστικής αξίας 0,01 δολαρίων). Οι μετοχές μπορούν να αγοραστούν σε ανοιχτές συναλλαγές ή με απευθείας ανάθεση, που μπορεί να περιλαμβάνουν συναλλαγές παραγώγων, σε χρόνους και τιμές που θεωρούνται κατάλληλες από την εταιρεία, ενώ το πρόγραμμα μπορεί να διακοπεί ανά πάσα στιγμή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stealthgas Χάρης Βαφειάς δήλωσε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που βλέπουμε συνεχή ζήτηση για το στόλο μας, ειδικά με ναυλώσεις δύο-τριών χρόνων, παρά το γεγονός ότι το τέταρτο τρίμηνο δεν έχει δείξει ακόμα την ισχύ που το χαρακατηρίζει. Από τη στιγμή που εμπορευόμαστε με σημαντική έκπτωση στην εκτιμώμενη ΚΑΕ μας, αποφασίσαμε ότι θα ήταν επωφελής για τους μετόχους μας η επανεκκίνηση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών μας. Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είμαστε ευχαριστημένοι με την τιμή που επιτυγχάνθηκε για ένα μέσης ηλικίας πλοίο μας”.

Διαβάστε ακόμα