Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε πλοίο μεταφοράς κοντέινερ από τις ισπανικές αρχές

Οι ισπανικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να προσδιορίσουν τις λεπτομέρειες μιας επιχείρησης λαθρεμπορίου κοκαΐνης σε ένα πλοίο μεταφοράς κοντέινερ της CMA CGM που κατέφτασε από την Κολομβία.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, οι αρχές άφησαν το πλοίο να αποπλεύσει για να μεταβεί στο επόμενο λιμάνι του, ενώ συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση.

Οι αναφορές τοπικών μέσων ανέφεραν ότι η αστυνομία είχε βάλει στο μικροσκόπιο το CMA CGM Voltaire όταν αυτό κατέφτασε στο λιμάνι του Algeciras της Ισπανίας στις 5 Ιουλίου.

Πιστεύεται ότι είχαν γνώριζαν ότι υπάρχουν στο πλοίο ναρκωτικά ,από πληροφορίες που έλαβαν από μέλη του πληρώματος.

Τοπικές αναφορές αναφέρουν ότι το πλήρωμα ανακάλυψε ότι το πλοίο τους είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Το κοντέινερ των 6.900 TEU είχε αναχωρήσει από την Κολομβία στα τέλη Ιουνίου με προορισμό στην Ισπανία.

Το νηολογημένο στη Μάλτα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, είχε προγραμματιστεί να κάνει την πρώτη του στάση στην Ισπανία πριν κατευθυνθεί στη Μάλτα.

Με μια συντονισμένη προσπάθεια της Guardia Civil, της Policía Nacional y Aduanas και των τελωνειακών αρχών, οι αξιωματικοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο λίγο μετά τον ελλιμενισμό του στην Ισπανία το μεσημέρι της Τρίτης.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ερεύνησε το πλοίο και ανακάλυψε ένα κρυφό χώρο λέγοντας ότι φαίνεται να είχε σφραγιστεί «με έναν περίεργο τρόπο», κάτι που κίνησε τις υποψίες τους. Ανοίγοντας το κρυφό αυτό διαμέρισμα, ανακάλυψαν 12 σακούλες με συσκευασμένα ναρκωτικά. Διαπιστώθηκε ότι ήταν 417 κιλά κοκαΐνης.

Εξετάζοντας τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, η αστυνομία είπε ότι ήταν ασυνήθιστο να βρει τα ναρκωτικά κρυμμένα σε ένα χώρο του πλοίου, υποδηλώνοντας ότι το σχέδιο ήταν να τα ρίξουν στη θάλασσα κάποια στιγμή.

Είπαν ότι συνήθως το το λαθρεμπόριο ναρκωτικών γίνεται με κοντέινερ που εκφορτώνονται από τα πλοία. Αμφέβαλλαν ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν αρχικά για τον Algeciras.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, πιστεύεται ότι συνέλαβαν επίσης έναν Κολομβιανό υπήκοο που πιθανώς εργαζόταν στο πλοίο ή ήταν λαθρεπιβάτης. Οι αναφορές αναφέρουν ότι το άτομο προσπάθησε να πηδήξει στη θάλασσα.

Οι ισπανικές αρχές επέστρεψαν στο CMA CGM Voltaire το πρωί της Τετάρτης για να πραγματοποιήσουν και δεύτερη επιθεώρηση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, ήρθαν επίσης και δύτες για να ελέγξουν το κύτος του σκάφους και ανακάλυψαν επιπλέον πακέτα κοκαΐνης κρυμμένα σε μια σωλήνα αναρρόφησης του πλοίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 300 επιπλέον κιλά βρέθηκαν κρυμμένα στο κύτος του κοντέινερ.

Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνά τους, αλλά επετράπη ο απόπλους του CMA CGM Voltaire με προορισμό την Μάλτα.

Διαβάστε ακόμα