Μεγάλο φορτίο λαθραίου ουίσκυ σε ρυμουλκό πλοίο στο Ηράκλειο[pics]

falcon_lathraio_ouiski_

Στο πλαίσιο καταπολέμησης των οργανωμένων μορφών της εγκληματικότητας, Λιμενικές και Τελωνειακές Αρχές της Κρήτης, με τη συνεργασία αρμόδιων Διευθύνσεων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και του Υπουργείου Οικονομικών, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, προέβησαν σε έλεγχο, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, του ρυμουλκού πλοίου «FALCON», σημαίας Togo, που μετέφερε εμπορευματοκιβώτιο με φορτίο 19.524 (δέκα εννέα χιλιάδων πεντακοσίων είκοσι τεσσάρων) φιαλών ουίσκι.

Από τον έλεγχο, ο οποίος ολοκληρώθηκε με την εκφόρτωση του εμπορευματοκιβωτίου στο λιμένα Ηρακλείου την 06-06-2014 και την καταμέτρηση του φορτίου, προέκυψε η απουσία νόμιμων παραστατικών για αυτό. Αμφότερα το πλοίο και το φορτίο κατασχέθηκαν, το οκταμελές πλήρωμα (αλλοδαποί υπήκοοι) συνελήφθησαν και σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία από το Κ.Λ. Ηρακλείου για λαθρεμπορία οινοπνευματωδών ποτών.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι του φορτίου ανέρχονται στο ποσό των 216.392,55 ευρώ (διακοσίων δεκαέξι χιλιάδων τριακοσίων ενενήντα δύο ευρώ και πενήντα πέντε λεπτών).

Οι συλληφθέντες μαζί με τη σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν σε κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου σήμερα, 07-06-2014, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση προκειμένου απολογηθούν.

falcon__lathraio_ouiski_

falcon_lathraio_ouiski__

Διαβάστε ακόμα