Με το Blue Marlin ξεκίνησε η μεταφορά του πολεμικού πλοίου της Αυστραλίας [pics+vid]

metafora_polemikou_ploiou_me_t_blue_marlin2

Όπως ανακοίνωσε η αμυντική υπηρεσία της Αυστραλίας, το δεύτερο και τελευταίο αμφίβιο πλοίο του βασιλικού ναυτικού ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι από τα ναυπηγεία του Βίγκο της Ισπανίας με προορισμό την Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η μεταφορά του κύτους θα γίνει με το Blue Marlin, το οποίο είναι πλοίο που… μεταφέρει πλοία!

Όπως δήλωσε ο υπουργός άμυνας της Αυστραλίας David Johnston, τα πλοία κλάσης Canberra-Class LHD είναι τα μεγαλύτερα που κατασκευάστηκαν ποτέ για το πολεμικό ναυτικό και θα ενισχύσει στην Αυστραλιανή αμυντική δύναμη με ένα από τα ποιο ικανά και εξελιγμένα αμφίβια πλοία στον κόσμο.

Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του LHDs θα είναι μεγαλύτερο από 230 μέτρα μήκος, 27,5 μέτρα ύψος και εκτόπισμα περίπου 27,500 τόνους.

Κάθε πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει 1100 ένοπλους άντρες, 100 στρατιωτικά οχήματα, 12 ελικόπτερα ενώ θα διαθέτει και νοσοκομείο με 40 κρεβάτια.

Κατά την άφιξη του πλοίου στην Αυστραλία, θα μεταφερθεί στο ναυπηγείο Williamstown για την ενοποίηση της υπερκατασκευής και ολοκλήρωσης του πλοίου.

Δείτε το πλοίο Blue Marlin

metafora_polemikou_ploiou_me_t_blue_marlin3

metafora_polemikou_ploiou_me_t_blue_marlin1

Δείτε βίντεο από το πρώτο πλοίο το 2011

 

e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα