Μετανάστες αρνούνταν να αποβιβαστούν από το κρουαζιερόπλοιο ΙSLAND PRINCESS στο Κατάκολο

island_princess_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εκατόν δεκαεπτά (117) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών που επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος, πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες προχθές, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή 40 ν.μ. δυτικά της νήσου Ζακύνθου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τη συνδρομή του παραπλέοντος Κ/Ζ “ΙSLAND PRINCESS”, σημαίας Βερμούδων.

Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε για την ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους στην ανωτέρω περιοχή επί του οποίου επέβαινε ικανός αριθμός παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν, ένα (01) Ναυαγοσωστικό και ένα (01) Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ένα (01) Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και (02) παραπλέοντα πλοία.

Το ύποπτο σκάφος εντοπίστηκε από το αεροσκάφος της Π.Α., ενώ υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, το παραπλέον Κ/Ζ “ISLAND PRINCESS”, με τη συνδρομή του Ναυαγοσωστικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, περισυνέλεξε όλους τους επιβαίνοντες, τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο του λιμένα Κατακόλου.

Στη συνέχεια, με τη χρήση των σωστικών λεμβών του πλοίου και τη συνοδεία του Ναυαγοσωστικού καθώς και του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κατακόλου όπου αρχικά αρνήθηκαν να αποβιβαστούν από το κρουαζιερόπλοιο από το οποίο διασώθηκαν. Τελικά, η αποβίβαση έγινε κανονικά.

Διαβάστε ακόμα