Μηχανική βλάβη σε πλοίο μεταφοράς ζώντων ζώων

wellard_ploio_metaforas_zwntwn_zwwn_

Το Αυστραλιανό πλοίο εξαγωγής ζώντων ζώων MV Ocean Drover χάλασε καθ’ οδόν προς την Ιορδανία, αλλά συνέχισε κανονικά την πορεία του μετά τις επισκευές. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία, Wellard, που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για βασανισμό των προβάτων που εμπορεύεται, έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα ζώα που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο δεν υπέφεραν από δυσμενείς συνθήκες, λόγω της βλάβης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι μηχανικοί που βρίσκονταν στο σκάφους επιδιόρθωσαν τη κύρια δυσλειτουργία που εμφάνισε ο κινητήρας. Το ηλικίας 12 ετών πλοίο σταμάτησε για 72 ώρες κοντά στα νησιά Cocos, καθώς διεξάγονταν οι επισκευές και οι απαραίτητες δοκιμές.

“Είναι σημαντικό, το ότι η παροχή τροφής, νερού και εξαερισμού προς τα 42.000 πρόβατα και τα 6.000 βοοειδή επί του σκάφους δεν επηρεάστηκε από τα μηχανικά προβλήματα, λόγω των συνθηκών που εφαρμόζονται στο πλοίο για την προστασία και την ενίσχυση της καλής διαβίωσης των ζώων”, υπογραμμίζει η Wellard.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι οι πρωινές θερμοκρασίες καθώς το σκάφος έπλεε προς τον Κόλπο της Aqaba ήταν κατά μέσο όρο 27 βαθμοί Κέλσιου, “αρκετά κάτω από τους 35-40 βαθμούς Κέλσιου , την θερμοκρασία κάτω από την οποία διαβιούσαν τα ζώα στις μάντρες τους, προτού μεταφερθούν στο σκάφος”.

URUGUAY-SHEEP-EXPORTATION

Η εταιρεία είχε γίνει γνωστή τον Οκτώβριο του 2012, όταν ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων απείλησαν με δολοφονίες το προσωπικό της, μετά από την δημοσιοποίηση βίντεο-ντοκουμέντου που έδειχνε πρόβατα της εταιρείας να θανατώνονται μαζικά και με βάναυσο τρόπο στο Πακιστάν.

Ακολουθεί το εν-λόγω βίντεο-ντοκουμέντο για το οποίο προειδοποιούμε ότι περιέχει σκληρές σκηνές βασανισμού και θανάτωσης ζώων:

Διαβάστε ακόμα