Μίζα φορτηγού πίσω από τη φωτιά σε Ro-Ro

fire_Seaways_Corona

Η ελαττωματική μίζα ενός φορτηγού ευθύνεται για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα φέρυ (Ro-Ro) της DFDS, στη Δανία το περασμένο έτος.

Μια έκθεση από τη Βρετανική Marine Accident Investigation Branch (MAIB) ανέφερε ότι η φωτιά ανακαλύφθηκε στο κύριο κατάστρωμα του χωρητικότητας 25.600 gt Corona Seaways (έτος κατασκευής 2008), ενώ το σκάφος διέσχιζε το Κάτεγατ από τη Φρεντερίτσια προς την Κοπεγχάγη, στις 4 Δεκεμβρίου.

Το πλήρωμα συγκεντρώθηκε και έκλεισε τις γρίλιες για τον εξαερισμό, εγκατέστησε το σύστημα ψύξης και έθεσε σε λειτουργία το σύστημα πυρόσβεσης με διοξείδιο του άνθρακα (CO2).

“Αν και ο καπνός συνέχισε να ξεφεύγει από τις γρίλιες, οι σταθερές θερμοκρασίες στην περιοχή της πυρκαγιάς κατέδειξαν ότι το διοξείδιο του άνθρακα ήταν αποτελεσματικό στον περιορισμό της φωτιάς”, πρόσθεσε.

Τέσσερις ώρες αργότερα, το πλοίο εισήλθε στο σουηδικό λιμάνι του Helsingborg. Είχε υποστεί μια ελαφρά βλάβη στο σκελετό και κάποιες όχι σοβαρές βλάβες στο σύστημα ηλεκτροδότησης.

Τρία οχήματα και έξι τρέιλερς είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από την πυρκαγιά, ενώ άλλα οχήματα υπέστησαν ήσσονος σημασίας ζημιές από τη θερμική ακτινοβολία.

Έγιναν συστάσεις στην εταιρεία διαχείρισης να επανεξετάσει τις οδηγίες επιβίβασης επί του πλοίου, ώστε να ληφθούν υπόψη οι αναβαθμισμένοι κανόνες για τη μεταφορά μεταχειρισμένων και μη ταξινομημένων οχημάτων.

fire_Seaways_Corona2

Διαβάστε ακόμα