«Να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μείνει στα χαρτιά το σύνολο των αντεργατικών νόμων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ σε συνεδρίαση του, στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους ναυτεργάτες για τη μαζική, μαχητική συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης κατ΄ εντολή της Ε.Ε, του κεφαλαίου, για να καταργήσουν το 8ωρο, να τσακίσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του και με βάση το άρθρο 41 του καταστατικού, πραγματοποίησε την συγκρότηση του προεδρείου της ΠΕΜΕΝ, εκλέγοντας:

Πρόεδρος: Θ. Ευαγγελάκης
Α’ Γραμματέας: Γ. Μαγγανάς
Β’ Γραμματέας: Α. Ντανάκας
Ταμίας: Γ. Γεράνιος

Επίσης ενέκρινε την πρόταση νόμου, που έχουν διαμορφώσει Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, για το ξήλωμα όλου του αντεργατικού οπλοστασίου και είναι αντίστοιχη με αυτή που είχε γίνει το 2016 με πάνω από 530 Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα.
Η ΠΕΜΕΝ με τις ταξικές δυνάμεις του ναυτεργατικού κινήματος θα πρωτοστατήσουμε για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων, ενάντια στις συνθήκες γαλέρας, που επιδιώκουν να διαμορφώσουν οι εφοπλιστές με την πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Καλούμε τους Μηχανικούς, τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, με αγωνιστική αισιοδοξία και με την πολύτιμη εμπειρία των πρόσφατων απεργιακών κινητοποιήσεων, να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μείνουν στα χαρτιά το σύνολο των αντεργατικών νόμων, να διεκδικήσουμε την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, με κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Χωρίς τους ναυτεργάτες προπέλα δεν γυρνά. Χωρίς τους εργάτες γρανάζι δεν γυρνά. Να πιστέψουμε στο δίκιο της τάξης μας, στην ανυπέρβλητη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας, με την οργάνωση και την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, για να καταργήσουμε τα δεσμά του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για ζωή με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε ακόμα