Ναυτικοί επέστρεψαν σπίτι μετά από περιπέτεια 5 μηνών

surya_kuber_

Η δοκιμασία των 16 ναυτικών που έχουν εγκαταλειφθεί στα νερά του Μπαχρέιν από τον Δεκέμβριο έφτασε στο τέλος της καθώς τα 14 ινδικής καταγωγής μέλη του πληρώματος επέστρεψαν στο σπίτι τους τη Δευτέρα και τα δύο καταγωγής Μιανμάρ μέλη του πληρώματος πρόκειται αναχώρησαν την Τρίτη.

Οι ναυτικοί περίμεναν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εδώ και πέντε μήνες μετά από μια διαμάχη μεταξύ της με έδρα τη Σιγκαπούρης εταιρείας 7Seas Ship και δύο εταιρειών από το Μπαχρέιν.

Τον Δεκέμβριο, το μογγολικό πλοίο ΜΤ Surya Kuber έφτασε στο Μπαχρέιν για επισκευές, αλλά στη συνέχεια τέθηκε υπό κράτηση μετά την άρνησή του να πληρώσει την Arab Shipbuilding and Repair Yard (ASRY) για τις υπηρεσίες της. Μια επίσημη απόφαση δικαστηρίου στο Μπαχρέιν εκδόθηκε τον Φεβρουάριο απαγορεύοντας στο πλοίο να αναχωρήσει μέχρι τη διευθέτηση όλων των οφειλών μετά την αγωγή της ASRY κατά της διοίκησης της 7Seas Ship.

Εκτός από τα περίπου 220.000 δολάρια που χρωστά στους ενάγοντες από το Μπαχρέιν ASRY και Kanoo Shipping, η εταιρεία από τη Σιγκαπούρη οφείλει, επίσης, στα μέλη του πληρώματος δεδουλευμένα από τον Οκτώβριο συνολικού ύψους 118.000 δολαρίων.

Δικηγόροι στο Μπαχρέιν θα χειριστούν την υπόθεση των δεδουλευμένων των ναυτικών, ενώ και η ινδική πρεσβεία ομοίως δήλωσε ότι θα παρακολουθεί την συγκεκριμένη περίπτωση. Το ίδιο πλοίο, που στο παρελθόν είχε την ονομασία Prathiba Koyna, ήταν στο επίκεντρο μια διαμάχης το 2012, όταν 34 Ινδοί ναύτες βρέθηκαν ομοίως παγιδευμένοι για πέντε μήνες ενώ δεν λάμβαναν καμία αποζημίωση.

Η ινδική πρεσβεία κατέβαλλε το αεροπορικό ναύλο για τους Ινδούς ναυτικούς ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ενώ προσέφερε δωρεές για να αγοράσουν εισιτήρια οι πολίτες της Μιανμάρ.

Διαβάστε ακόμα