Ένας Φιλιππινέζος ναυτικός ο οποίος έχασε την ζωή τους κατά την διάρκεια εργασιών στο πλοίο, μεταφέρθηκε από φορτηγό μεταφοράς χυδην φορτίου LOWLANDS COMFORT στις αρχές της Σουμάτρας στις 14 Ιουλίου.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ με προορισμό την Κίνα μέσω του Σουέζ.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 4 Ιουλίου στον Κόλπο του Άντεν, και η αιτία δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί αλλά σύμφωνα με κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο άτυχος άντρας χειριζόταν τον γερανό που βρίσκεται στην πρύμνη του πλοίου και έπεσε από αυτό ή το χειριζόταν κάποιος άλλος και αυτός βρισκόταν κοντά στο σημείο με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από κάποιο αντικείμενο που εκείνη την στιγμή ανυψωνόταν.
Έγινε προσπάθεια αποβίβασης του άψυχου σώματος στο Ομάν, αλλά όπως έγινε κατανοητό, η προσπάθεια ματαιώθηκε, για αγνώστους λόγους.
Έτσι, το άψυχο σώμα του ναυτικού έπρεπε να κρατηθεί στο πλοίο έως ότου το αυτό φτάσει στα ύδατα της Ινδονησίας.
Το LOWLANDS COMFORT συνέχισε το ταξίδι του την ίδια μέρα.















