Ναυτικός καταδικάστηκε σε φυλάκιση για ανθρωποκτονία

anthropoktonia_

Ένας ναυτικός ο οποίος πήρε ένα καδρόνι και το χρησιμοποίησε για να χτυπήσει μέχρι θανάτου έναν μηχανικό πλοίου, ο οποίος του είχε επιτεθεί πρώτα με όπλο πολεμικών τεχνών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τρεισήμισι χρόνων.

Ο 26χρονος Nay Aung, χτύπησε με το βάρους 2 κιλών κομμάτι ξύλου το πρόσωπο και το σώμα του 51χρονου Ko Ko Maung.

Ο τελευταίος είχε προηγουμένως εμπλακεί σε έναν καυγά με τον αδελφό του Aung πάνω σε δύο πλοία ανεφοδιασμού που βρίσκονταν αγκυροβολημένα το ένα δίπλα στον άλλο κατά μήκος του ποταμού Jurong.

Ο κ Maung πέθανε επί τόπου λόγω των χτυπημάτων και εσωτερικών τραυμάτων.

Ο Aung παραδέχθηκε την ενοχή του για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο άνδρες, από τη Μιανμάρ, έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλον στο Penjuru Lane όταν ο Aung πήγε να αγοράσει κρύα ποτά στις 29 Μαΐου του 2013.

Ένας καυγάς ξέσπασε πάνω στο προηγούμενο περιστατικό και ο Maung έβγαλε από την τσάντα του ένα νουντσάκου – ένα όπλο πολεμικών τεχνών που αποτελείται από δύο ράβδους που συνδέονται με ένα σχοινί.

Ο Aung χτυπήθηκε από το όπλο και ανταπέδωσε γρονθοκοπώντας τον Maung.

Το nunchaku έσπασε πάνω στη συμπλοκή, η οποία στη συνέχεια έληξε με την παρέμβαση μερικών Ινδονήσιων ναυτικών.

Ωστόσο, καθώς ο Aung επέστρεψε στο πλοίο του, ο Maung έσπευσε προς το μέρος του κρατώντας ένα ραβδί 27 εκατοστών που είχε αποκοπεί από το όπλο του.

Ο Aung έπιασε ένα παλούκι 110 εκατοστών και χτύπησε με αυτό τον Maung, του οποίου το ραβδί έπεσε από τα χέρια του.

Ο Aung συνέχισε να τον κυνηγά και να τον χτυπά τον με το παλούκι.

Ο Maung βρέθηκε νεκρός από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Aung πήγε πίσω στο πλοίο του, αλλά στη συνέχεια του ζητήθηκε να επιστρέψει στην ακτή από την αστυνομία. Είχε υποστεί ελαφρά τραύματα στον ώμο του και σ’ ένα δάχτυλο.

Ο Αναπληρωτής Εισαγγελέας Δάφνη Lim ζήτησε χθες τη φυλάκιση του Aung για τέσσερα χρόνια.

“Ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η αρχική συμπεριφορά του αποθανόντος, η βία που στη συνέχεια ασκήθηκε από τον κατηγορούμενο … ήταν εντελώς δυσανάλογη”, ανέφερε.

Η κα Lim υποστήριξε ότι ενώ ο Maung φάνηκε να είναι ο επιτιθέμενος σε πρώτη φάση, ο Aung συνέχισε να τον χτυπά με ένα μεγαλύτερο και πιο θανατηφόρα όπλα, ακόμη και μετά τον αφοπλισμό του πιο μεγάλου σε ηλικία άνδρα.

Ο δικηγόρος του Aung, Mervyn Cheong, είπε ότι ο πελάτης του χτύπησε τον Maung πάνω στην ένταση της στιγμής, προσθέτοντας: “ Δυστυχώς, ο Nay Aung παγιδεύθηκε πάνω στην ένταση της στιγμής”.

Διαβάστε ακόμα