Νέα αγορά πλοίου Capesize από την Seanergy Maritime Holdings Corp.

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. (NASDAQ: SHIP) («Seanergy» ή η «Εταιρεία») ανακοίνωσε τη συμφωνία αγοράς ενός επιπλέον Capesize πλοίου χωρητικότητας 181,300 dwt περίπου, το οποίο κατασκευάστηκε το 2012 στο ναυπηγείο Imabari της Ιαπωνίας.

Το πλοίο θα μετονομαστεί M/V Hellasship και θα παραδοθεί μέχρι το τέλος Απριλίου του 2021. Η αξία αγοράς ανέρχεται στα 28,6 εκατ. δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια ή συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων και τραπεζικού δανεισμού με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους. Το πλοίο είναι ήδη εξοπλισμένο με ballast water treatment system.

Επίσης, με την παράδοση όλων των νέων αγορών μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του έτους, ο στόλος της Εταιρείας θα αποτελείται πλέον από 15 Capesize πλοία και η συνολική μεταφορική ικανότητα θα ανέρχεται σε 2.642.463 dwt περίπου.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την απόκτηση ενός ακόμα Capesize πλοίου, κατασκευασμένο σε διεθνούς φήμης ναυπηγείο της Ιαπωνίας, όπως όλες οι πρόσφατες αγορές μας. Με την προσθήκη αυτή, ο στόλος μας αυξάνεται κατά 50% το τελευταίο εννεάμηνο με επενδύσεις που ανέρχονται συνολικά σε $112 εκατομμύρια.

Όλες οι νέες αγορές μας αναμένεται να μας παραδοθούν άμεσα, με την αγορά των Capesizes εμφανώς βελτιωμένη και τα επίπεδα των ναύλων για το πρώτο τρίμηνο του έτους σε υψηλά 5ετίας.

Η Seanergy είναι η μόνη εταιρεία εισηγμένη στις Αμερικανικές κεφαλαιαγορές με στόλο που αποτελείται αμιγώς από Capesize πλοία. Οι ευνοϊκές προοπτικές της αγοράς αναμένεται να συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια και ο στόλος μας βρίσκεται στην καλύτερη θέση, ώστε να εκμεταλλευτεί πλήρως την ανοδική τάση.»

Σχετικά με την Seanergy Maritime Holdings Corp.

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο Αμερικανικό χρηματιστήριο που διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesize. Με την παράδοση των νέων πλοίων, ο στόλος της Εταιρείας θα αποτελείται από 15 πλοία τύπου Capesize, με συνολική μεταφορική ικανότητα που ανέρχεται στους 2.642.463 τόνους και με μέση ηλικία στόλου τα 11,9 περίπου έτη.
Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι ναυτιλιακή εταιρεία με κεντρικά γραφεία στην Γλυφάδα Αττικής και έδρα τα Marshall Islands. Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό ”SHIP”.

Διαβάστε ακόμα