Νέα 48ωρη απεργία σε όλα τα λιμάνια της χώρας στις 16 & 17 Φεβρουαρίου

omyle_apergia_limania_Mε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) προαναγγέλλει νέα 48ωρη απεργία σε όλα τα λιμάνια της χώρας στις 16 & 17 Φεβρουαρίου, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το ΔΣ/ΟΜΥΛΕ στις 28.01.2016 και το ΔΣ της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ στις 08.02.2016 σε συνεδρίασή τους εκτίμησαν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για την αποδοχή της μοναδικής οικονομικής προσφοράς για την πώληση του 51%+16% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, την δρομολόγηση της ίδιας πολιτικής για τον ΟΛΘ, αλλά και την ιδιωτικοποίηση όλων των Λιμανιών.

Συγκεκριμένα :

 Εκτίμησαν ότι η εμμονή της Κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών δεν αποτελεί αναπτυξιακό λιμενικό μοντέλο, αλλά πολιτικό και οικονομικό ξεπούλημα των Λιμανιών. Αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, την κοινωνία και τους επιλιμένιους Δήμους, αλλά και για την εργασιακή προοπτική των εργαζομένων.

 Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν το εγχείρημα ξεπουλήματος των ΟΛΠ και ΟΛΘ και των άλλων Λιμανιών, μετέρχονται ακραίες πολιτικές και νομικές ακροβασίες. Η τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και COSCO, με αποτέλεσμα η κατάθεση των οικονομικών προσφορών να έχει γίνει σε ανύπαρκτο νομικά κείμενο, χωρίς υπογραφές του ΟΛΠ και των αρμοδίων Υπουργείων.

 Η Κυβέρνηση δεν έχει προσδιορίσει και δεν έχει θεσμοθετήσει την αναγκαία Δημόσια Αρχή Λιμένος και η οποιαδήποτε θεσμοθέτηση μετατίθεται στις ορέξεις της COSCO, καταλύοντας έτσι την κυριαρχία της Ελληνικής Βουλής και του Ελληνικού Κράτους.

 Προκλητικά και απροκάλυπτα ξεπουλάνε την κυριαρχία επί του ΟΛΠ, αντί του ευτελούς τιμήματος των 280 εκ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα χαρίζουν στην COSCO, σύμφωνα με υπολογισμούς του ΤΑΙΠΕΔ, ενοίκια Καθαρής Παρούσας Αξίας πλέον του ενός (1) δις ευρώ.

 Μιλάνε γενικά και αόριστα, Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ, για επενδύσεις, όταν είναι γνωστό ότι στοχεύουν στις χρηματοδοτήσεις από τα ΕΣΠΑ, τις οποίες έχει εξασφαλίσει ο Δημόσιος ΟΛΠ (π.χ. Κρουαζιέρα).

 Δεν έχουν την πολιτική ευθιξία να αναμένουν την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ σε προσφυγή που έχει εκδικαστεί από τον Οκτώβριο του 2015 για τους ΟΛΠ και ΟΛΘ.

 Τέλος η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τους εργαζόμενους και το κορυφαίο θέμα των εργασιακών σχέσεων και απαντάει με γενικόλογες αναφορές στα συγκεκριμένα θέματα που θέτουν οι εργαζόμενοι.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση τα ΔΣ της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ αποφάσισαν να δώσουν αγωνιστική απάντηση και να αναδείξουν τις θέσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος απέναντι στα προπαγανδιστικά τεχνάσματα Κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα αποφάσισαν :

• 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 16 & 17 Φεβρουαρίου σε όλα τα Λιμάνια της χώρας.
• Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν δυναμικές πολύμορφες κινητοποιήσεις στον Πειραιά και στην Θεσσαλονίκη.
• Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Αθήνα και πορεία. Θα απαιτήσουμε συνάντηση με την Κυβέρνηση, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν το μεγάλο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.
• Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 στο Μέγαρο του ΟΛΠ (αίθουσα εκδηλώσεων) θα πραγματοποιηθεί πανλιμενική συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΟΛΠ, προκειμένου να οργανώσουν και να προετοιμάσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Διαβάστε ακόμα