Νέα μελέτη για την ψυχική υγεία των ναυτικών αποκαλύπτει ότι το 40% αυτών είχαν κάποια στιγμή αυτοκτονικές τάσεις

Εν μέσω μιας συνεχιζόμενης συζήτησης για την ψυχική υγεία των πληρωμάτων, μια νέα μελέτη από το International SOS Foundation και το Affinity Health at Work αποκάλυψε ότι το 40% των ναυτικών και των υπεράκτιων εργαζομένων είχαν κάποια στιγμή την επιθυμία να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Η παγκόσμια έκθεση «Ψυχική υγεία ναυτικών», υπογραμμίζει στοιχεία για το υψηλό επίπεδο αυτοκτονικών σκέψεων, κλινικής κατάθλιψης, επιπτώσεις στη σωματική υγεία (όπως η διατροφή) και τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στους ναυτικούς, με τον τελευταίο παράγοντα να έχει προσθέσει αυξημένο άγχος σε μια ήδη πιεσμένη εργασία, σύμφωνα με τη μελέτη.

Στοιχεία της έρευνας:

Το 40% όλων των ερωτηθέντων είχαν αυτοκτονικές τάσεις σχετικά με την εναλλαγή πληρώματος.

Σχεδόν το 1/3 (29%) εμφάνισε σημάδια κατάθλιψης.

Το 52% θεώρησε ότι η διάθεση τους μειώθηκε λόγω των πιθανών κινδύνων, της ασφάλειας και των τραυματισμών.

Πάνω από το ένα τρίτο ασκήθηκε λιγότερο (35%) και είχε χειρότερη ποιότητα ύπνου (38%) και πάνω από το ένα τέταρτο (28%) δεν έκαναν σωστή διατροφή με αποτέλεσμα η κακή σωματική υγεία να συμβάλλει με πρόσθετους κινδύνους την υγεία και ασφάλεια τους στο χώρο καθώς και τη μείωση της παραγωγικότητας τους.

Η πανδημία COVID-19 αύξησε τις απαιτήσεις της εργασίας τους (65%), τις ώρες εργασίας τους (55%) και τα επίπεδα άγχους (56%) αφού περισσότεροι από τους μισούς ανησυχούσαν περισσότερο για την προσωπική τους ασφάλεια.

Οι οργανισμοί πρέπει να επανεξετάσουν τις πολιτικές εργασίας τους για να διασφαλίσουν ότι μπορεί να επιτευχθεί μια κατάλληλη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και οι εργαζόμενοι λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα κατά τη διάρκεια αυτών των πρωτοφανών χρόνων καθώς η διασφάλιση της ψυχικής τους υγείας θα συνεχίσει να ταράζεται καθώς η πανδημία παραμένει.

Διαβάστε ακόμα