Νέα συμφωνία VSA μεταξύ Maersk, MSC και MOL

Φωτο:http://gcaptain.com
Φωτο:http://gcaptain.com

Η Maersk Line ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συνάψει συμφωνία διαμοιρασμού σκαφών (VSA) με τη Mediterranean Shipping Company (MSC) και τη Mitsui OSK Lines (MOL) για τις εμπορικές διαδρομές μεταξύ Ασίας και Ανατολικής Ακτής της Νότιας Αμερικής.

22 πλοία θα εξυπηρετήσουν δύο γραμμές μεταξύ αυτών των περιοχών. Η MSC και η Maersk Line θα λειτουργούν η καθεμία έξι, χωρητικότητας 9.000 TEU στη γραμμή 1 και η MOL θα λειτουργεί δέκα πλοία χωρητικότητας 5.500 TEU στη γραμμή 2.

Η διαδρομή από Ασία προς την Ανατολική Ακτή της Νότιας Αμερικής είναι μια βασική οδός για τη μεταφορά εξαρτημάτων αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών συσκευών, λέει η Maersk Line. Η διαδρομή διευκολύνει επίσης τις εξαγωγές πρωτεϊνών από την ανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής στην Ασία.

Η νέα συμφωνία VSA αναμένεται να ξεκινήσει με την πρώτη αναχώρηση πλοίου από την Άπω Ανατολή κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου. Θα αντικαταστήσει όλες τις τρέχοντες συμφωνίες VSA που υπάρχουν σε αυτή τη διαδρομή, που θα λήξουν στο τέλος του Ιουνίου.

Από τον Ιούλιο του 2014, η MSC και η Maersk Line έχουν συνεργαστεί μέσω μιας 10-χρόνης συμφωνίας VSA, 185-πλοίων με εκτιμώμενη χωρητικότητα 2.100.000 TEU, που καλύπτουν 21 γραμμές.

Διαβάστε ακόμα