Νέα τρομοκρατική επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στην ερυθρά θάλασσα

Ένα πλήρως φορτωμένο ιρανικό suezmax που ανήκει στη NITC δέχτηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ βρισκόταν εν πλω με προορισμό στην Συρία, ενώ μεγάλες ποσότητες πετρελαίου φαίνεται να εκρέουν από. Το κύτος του. Η ταυτότητα του πλοίου παραμένει ασαφής ενώ σύμφωνα με πηγές το πλοίο που χτυπήθηκε σήμερα το πρωί είναι η το Sinopa η το Sabity.

Το συγκεκριμένο είναι το τρίτο ιρανικό πλοίο που επλήγει στην περιοχή το τελευταίο εξάμηνο, με τα αλλά δυο να ήταν στη Σαουδική Αραβία. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Τεχεράνη αναφέρουν ότι το suezmax επλήγει κοντά στην Τζέντα από δύο πυραύλους με την πλοιοκτήτρια εταιρεία να υποστηρίζει ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Το πλοίο δεν διατρέχει κίνδυνο να βουλιάξει ενώ όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή.

Τους τελευταίους έξι μήνες, οι εντάσεις που υπάρχουν μεταξύ του Ιράν και της Δύσης έχει σαν αποτέλεσμα πολλά δεξαμενόπλοια να έχουν πληγεί από εκρηκτικά η πυραύλους και κάποια αλλά να βρίσκονται υπό κράτηση.

Τα νέα αυτής της τελευταίας επίθεσης γύρω από μία από τις βασικές πετρελαϊκές αρτηρίες στον κόσμο αναμένεται να στείλουν ακόμα πιο ψηλά τα κόκκινα φορτία των καυσίμων των δεξαμενόπλοιων σήμερα, με το ορόσημο των 200.000 δολάρια ημερησίως να διασπάται για τα VLCCs. Τα νέα σχετικά με τη επίθεση αναφέρουν ότι τα ναύλα μπορεί να εκτοξευθούν σε περισσότερο από 200,000 δολάρια ανα ημέρα που είναι για τα vlcc αυτή την στιγμή.

Διαβάστε ακόμα