Νέα βύθιση πλοίου από αεροσκάφη της Λιβύης

vomvardismos_ploiou_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Ένα πλοίο βομβαρδίστηκε και βυθίστηκε την Κυριακή σε μια αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε από λιβυκά πολεμικά αεροσκάφη κοντά στην πόλη Mareesa, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο τον Nasser al-Hassi, εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας.

Σύμφωνα με τον Nasser al-Hassi, “το πλοίο βυθίστηκε επειδή μετέφερε μαχητές, όπλα και πυρομαχικά για την υποστήριξη της τρομοκρατίας στην ανατολική περιοχή”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλο ένα πλοίο βρέθηκε στον στόχο της επίθεσης στην περιοχή της Βεγγάζης, που φέρεται επίσης να μεταφέρει όπλα.
Μέχρι τώρα, δεν έχουν υπάρξει περαιτέρω λεπτομέρειες σε σχέση με τα είδη ή την προέλευση των πλοίων που δέχτηκαν τις αεροπορικές επιδρομές.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν υπήρξε καμία αναφορά αυτόπτη μάρτυρα ή ανεξάρτητη μαρτυρία για το χτύπημα κοντά στην πόλη της Mareesa. Ωστόσο, η επίθεση αναφέρθηκε επίσης από το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Arabiya με έδρα το Ντουμπάι.

Η πολεμική αεροπορία της Λιβύης βομβάρδισε πλοία τρεις φορές μέχρι στιγμής με τους ίδιους ισχυρισμούς, όμως τα πλοία αποδείχθηκε ότι ήταν άσχετα πετρελαιοφόρα.

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, δύο πετρελαιοφόρα βομβαρδίστηκαν από κυβερνητικά αεροπλάνα της Λιβύης με κόστος τη ζωή δύο μελών του πληρώματος.

Ένας αξιωματικός του πλοίου έχασε τη ζωή τους και αρκετά μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν, όταν ένα τουρκικό πλοίο γενικού φορτίου βομβαρδίστηκε και δέχτηκε αεροπορική επίθεση κοντά στο Λιβυκό λιμάνι της πόλης του Τομπρούκ στις 10 Μαΐου.

Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, ένα άλλο τάνκερ βομβαρδίστηκε ενώ ήταν αγκυροβολημένο για να ξεφορτώσει φορτίο καυσίμου σε έναν τερματικό σταθμό κοντά στην πόλη της Σύρτης, που ελέγχεται από ισλαμιστές ηγέτες. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σε βομβιστική επίθεση που τύλιξε στις φλόγες το τάνκερ Anwaar Afriqya.

Η πλούσια σε πετρέλαιο χώρα έχει διχαστεί σε δύο κυβερνήσεις μετά την ανατροπή του δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι το 2011 και συγκρούσεις ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες της χώρας έχουν ξεσπάσει από τότε.

Διαβάστε ακόμα