Νέας γενιάς πλοίο RoRo χωρητικότητας 7.500 οχημάτων!

sohar_Hawaiian-Highway
Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου το Λιμάνι του Sohar και η ελέυθερη ζώνη του γιόρτασαν την παρθενική άφιξηενός από τα μεγαλύτερα πλοία του κόσμου, του M.V. Hawaiian Highway, στο σταθμό γενικού φορτίου του λιμένα.

Το νέο απόκτημα της K-Line είναι ένα Post-Panamax RoRo οχηματαγωγό πλοίο, με μια εντυπωσιακή χωρητικότητα 7.500 οχημάτων. Το πλοίο είναι το νεότερο και μεγαλύτερο επιβατηγό πλοίο της K-Line, με μήκος σχεδόν 200 μέτρων και πλάτος 38 μέτρων.

Το πλοίο έχει μια σειρά από τελευταίας τεχνολογίας κατασκευαστικά χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα φόρτωσης με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον. Επιπλέον, το σκάφος μπορεί να μεταφέρει μια μεγάλη ποικιλία φορτίων, συμπεριλαμβανομένου τροχαίου υλικού για τον τομέα των σιδηροδρόμων.

Η K-Line αποτελεί τακτικό επισκέπτη του C. Steinweg Oman, του σταθμού γενικού φορτίου στο λιμάνι του Sohar, εδώ και πολλά χρόνια. Οι αριθμοί των RoRo στο Sohar έχουν αυξκηθεί εντυπωσιακά μέχρι και 200% κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2015, σε σύγκριση με την ίδια εποχή πέρυσι, και το Sohar διαχειρίζεται πλέον πάνω από 200.000 οχήματα ετησίως.

Η υπηρεσία της K-Line συμπληρώνει το ήδη εντυπωσιακό ρόστερ απευθείας συνδέσεων του λιμανιού, που έχει δει την προσθήκη μιας σειράς σημαντικών νέων ναυτιλιακών γραμμών κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.
Sohar_Hawaiian_Highway2
Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, το Sohar ανακοίνωσε την προσθήκη τακτικών δρομολογίων από το Evergreen, και τον Ιούνιο η Hanjin προσέθεσε μια νέα γραμμή για την Άπω Ανατολή, συνδέοντας απ ‘ευθείας το Sohar με τη Νότια Κορέα, την Κίνα, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη.

“Η ταχεία ανάπτυξη μας έχει μετατρέψει το Sohar σε ένα σημαντικό περιφερειακό κέντρο. Κάθε νέα άμεση σύνδεση που προσθέτουμε στο Sohar δεν είναι μόνο καλή για τη δική μας επιχείρηση, αλλά είναι επίσης εξαιρετική για όλους τους πελάτες μας, καθώς βοηθά στη μείωση του κόστους”, δήλωσε ο Andre Toet, Διευθύνων Σύμβουλος του Λιμανιού της Sohar.

[adsanity id=33496 align=alignnone /]

Το Sohar ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τα πρώτα οχήματα Toyota εκφορτώθηκαν στο λιμάνι για να μεταφερθούν σε ένα τελευταίας τεχνολογίας κέντρο φινιρίσματος όπου θα ολοκληρωθούν στην παρακείμενο Freezone. Η ολοκαίνουργια εγκατάσταση, της Saud Bahwan, είναι από τις πρώτους που θα ανοίξει σε μια περιοχή που προορίζεται να γίνει ένα σημαντικό σύμπλεγμα αυτοκινήτων στο Sohar, σχεδιασμένο για να εξυπηρετεί την περιφερειακή αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sohar Freezone, Τζαμάλ Αζίζ, σχολίασε: “Είναι υπέροχο να βλέπουμε αυτό το μέρος των σχεδίων μας αποδίδει καρπούς σήμερα. Ένα από τα μεγαλύτερα πλοία στον κόσμο να παραδίδει χιλιάδες νέα οχήματα στο λιμάνι, με πολλά από αυτά να προορίζονται για το νέα αυτοκινητοβιομηχανική ζώνη στο Sohar Freezone, πριν μεταφερθούν στις περιφερειακές αντιπροσωπείες. Είναι αυτό το είδος της συνέργειας αυτό που θα μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη εφοδιαστική υποδομή για την υποστήριξη του Ομάν στην επίτευξη των στόχων μας ως προς το Vision 2020”.

Το Λιμάνι Sohar πρόσφατα προεπιλέχθηκε για Λιμάνι της Χρονιάς στα βραβεία Maritime Standard Awards 2015, και για Καλύτερο Λιμάνι για Ξυρού Χύδην στα βραβεία IBJ Awards 2015, που θα ανακοινωθούν σύντομα στην Αμβέρσα.

Διαβάστε ακόμα