Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις έρχονται από τους ναυτικούς

apergiakes-kinitopoihseisΗ Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κατά την χθεσινή συνεδρίασή της, αφού εξέτασε όλες τις μέχρι σήμερα εξελίξεις σχετικά με το ασφαλιστικό, επαναβεβαίωσε την αμετάκλητη απόφασή της να συνεχίσει και να κορυφώσει την συνδικαλιστική της παρέμβαση με νέες δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου για επεξεργασία στην Βουλή, ή και νωρίτερα εφόσον κριθεί αναγκαίο, και μέχρι την ολοκληρωτική απόσυρσή του.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοφανή στάση της Κυβέρνησης, η οποία όχι μόνον αρνείται τον ουσιαστικό διάλογο αλλά φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται και την κρισιμότητα της όλης καταστάσεως, συνέπεια της οποίας όχι μόνον ο κλάδος των ναυτεργατών αλλά το σύνολο των Ελλήνων εργαζομένων και ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών οδηγούνται στην εξαθλίωση και στην εξαφάνιση.

Το ερώτημα είναι σαφές, ξεκάθαρο και αμείλικτο: Υπάρχει έστω και ένας λογικά σκεπτόμενος, που πιστεύει ότι με την πρόταση -λαιμητόμο του κ. Κατρούγκαλου επιλύεται το ασφαλιστικό;

Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή και μία:

Σαφέστατα ΟΧΙ.

Θα πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς να συσκεφτούν ουσιαστικά και με γνώμονα τα πραγματικά και αληθή συμφέροντα του ελληνικού λάου και όχι με βάσει τις εντολές και οδηγίες της τρόικας και του κουαρτέτου.

Η ΠΝΟ δηλώνει και πάλι ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει, θα εντείνει και θα κλιμακώσει τις παρεμβάσεις και τον αγώνα της για την διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτεργατών και μέχρι την τελική απόσυρση του επίμαχου προσχεδίου.

Με εντολή Διοίκησης

Γιάννης Χαλάς
Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ

Διαβάστε ακόμα