Νεκρός ο καπετάνιος του βυθισμένου από έκρηξη τάνκερ

shoko_maru_nekros_o_kapetanios_

Το σώμα του αγνοούμενου 64χρονου καπετάνιου του τανκερ Shoko Maru, που βυθίστηκε από έκρηξη πριν λίγες μέρες στην Ιαπωνία, βρέθηκε από δύτες.

Σύμφωνα με το Ιαπωνικό Λιμενικό, το πτώμα βρέθηκε το Σάββατο στα αμπάρια του βυθισμένου πλοίου. Επιβεβαιώθηκε ότι αυτό ήταν του Masaichi Ando από την οικογένειά του.

Ο άτυχος καπετάνιος βρέθηκε αγνοούμενος όταν σημειώθηκε έκρηξη μεγάλου βεληνεκούς στο τανκερ την Πέμπτη 29/5 το πρωί στ’ ανοιχτά της νοτιοδυτικής ακτής της Ιαπωνίας, λίγα χιλιόμετρα μακρυά από το λιμάνι Himeji. Το Shoko Maru βυθίστηκε, με πρώτο το κύτος του, 10 ώρες μετά την καταστροφική έκρηξη, λόγω της τεράστιας τρύπας που δημιουργήθηκε στο σκελετό του.

Η προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι η φωτιά προκλήθηκε από μια μηχανή κοπής, που χρησιμοποιούσε ένα μέλος του πληρώματος, για να αφαιρέσει το χρώμα από το κατάστρωμα του πλοίου. Η έκρηξη συνέβη όταν οι φλόγες έπεσαν πάνω σε πετρέλαιο που είχε απομείνει στις δεξαμενές του Shoko Maru.

Το ιαπωνικό τανκερ είχε 8 μέλη του πληρώματος επί του πλοίου. Οι επτά έχουν διασωθεί, αν κι ο ένας από αυτούς εξακολουθεί να είναι αναίσθητος, λόγω των σοβαρών εγκαυμάτων του.

Διαβάστε ακόμα