Νέο περιστατικό με μεθυσμένο καπετάνιο!

carnemolla_

Ο καπετάνιος του τάνκερ χημικών παραγώγων πετρελαίου MV Quercianella ομολόγησε την ενοχή του στ’ ότι ήταν μεθυσμένος, ενώ ήταν υπεύθυνος του πλοίου που μετέφερε 11.000 τόνους πετρελαίου.

Ο 53χρονος ιταλός, Sandro Carnemolla μετά από έλεγχο στις 6 Ιουλίου βρέθηκε με διπλάσιο του νομίμου ορίου αλκοόλ καθώς το πλοίο έφευγε από τις αποβάθρες του Eastham στο Merseyside.

Το Βασιλικό Δικαστήριο του Λίβερπουλ επιδίκασε στον πλοίαρχο του πλοίου πρόστιμο £ 1.000, ενώ του δόθηκε και μια ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Rob Jones, ο κ Carnemolla πιστεύει ότι ένας πλοηγός πάνω στο πλοίο χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο στη γέφυρα, κάτι που δεν επιτρέπεται. Από την άλλη πλευρά, ο πλοηγός σκέφτηκε ότι ο καπετάνιος ήταν μεθυσμένος ήδη από το λιμάνι της Sala (Σικελία) και κάλεσε την αστυνομία, που στη συνέχεια συνέλαβε και υπέβαλλε σε αναπνευστικό έλεγχο τον Carnemolla.

Το Δικαστήριο του Λίβερπουλ άκουσε πως ο καπετάνιος είχε μεν μια “παραδειγματική καταγραφή”, αλλά είχε πιει μετά από μια δύσκολη και αγχωτική ημέρα.

Όπως δήλωσε ο Anthony Berry, QC, δικηγόρος υπεράσπισης του Carnemolla, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν δύο πρώτοι αξιωματικοί στη γέφυρα που θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν το πλοίο, ο καπετάνιος κρίθηκε ένοχος επειδή ήταν επίσημα υπεύθυνος εκείνη τη στιγμή.

Αναφέρθηκε επίσης από την υπεράσπιση ότι ο καπετάνιος είχε καταναλώσει το τελευταίο του ποτό περισσότερο από δύο ώρες πριν από το περιστατικό, το οποίο συνέβη στις δεξαμενές της Queen Elizabeth II στο Wirral.

Διαβάστε ακόμα