Ο Αλ. Αυλωνίτης για τις κινητοποιήσεις των ναυτικών

Ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αλέξανδρος Αυλωνίτης χαιρετίζοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Ελλήνων Ναυτικών και της 48ωρης απεργίας που κήρυξε το Ναυτεργατικό Σωματείο Κέρκυρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ναυτεργασία δέχεται διαρκώς την πίεση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της ΝΔ που καταλήγει εις βάρος συνολικά του κλάδου της ελληνικής ναυτιλίας, διευκολύνοντας παρεμβάσεις και ρουσφετολογικές τροπολογίες που μόνον τη ναυτεργατική μας παράδοση δεν τιμούν.

Μεσούσης της πανδημίας και των συνεπειών που αυτή έχει σε κοινωνικό επίπεδο νομοθετεί ότι πιο αντεργατικό και αντιλαϊκό μέτρο θα μπορούσε για τους Έλληνες Ναυτικούς.

Πλήρης ελαστικοποίηση των υποχρεώσεων των Ελλήνων πλοιοκτητών απέναντι στην πρόσληψη Ελλήνων ναυτικών, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των κατώτερων πληρωμάτων και των ειδικοτήτων του ανθυποπλοιάρχου και Γ’ μηχανικού στα πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας με ελληνική σημαία και κραυγαλέα μείωση των προστίμων στους πλοιοκτήτες-παραβάτες της νομοθεσίας για τα όρια του χρόνου εργασίας.

Είναι συνειδητές οι «μεταρρυθμίσεις» αυτές, του Υπουργείου Ναυτιλίας κι είναι πρωτοβουλίες που κάνουν τον Έλληνα Ναυτικό πιο αδύναμο εργασιακά και πλήρως φτωχοποιημένο οικονομικά, απειλώντας ευθέως το ναυτικό επάγγελμα.

Η 48ωρη ναυτεργατική απεργία έχει δίκαια αιτήματα που πηγάζουν από τις πιο δύσκολες συνθήκες εργασίας που καλούνται οι ναυτικοί μας να αντιμετωπίσουν καθημερινά και για το λόγο αυτό πρέπει να πετύχει. Δυστυχώς, η ΝΔ δεν έχει καταλάβει πως με γονατισμένους ηθικά και οικονομικά τους Έλληνες Ναυτικούς, η ελληνική ναυτιλία δεν μπορεί και δεν θα είναι ποτέ της περισσότερο ανταγωνιστική».

Διαβάστε ακόμα