Οι αναθυμιάσεις ήταν η αιτία να χάσουν την ζωή τους 5 άνθρωποι μετά την σύγκρουση με φάλαινα

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων της Νέας Ζηλανδίας (TAIC) διαπίστωσε ότι οι αναθυμιάσεις από τα καύσιμα προκάλεσαν το θάνατο των πέντε επιβατών, μετά την ανατροπή του σκάφους τους από την σύγκρουση με μια φάλαινα πέρυσι.

Περίπου στις 08:00 το πρωί στις 10 Σεπτεμβρίου 2022, το σκάφος περιήγησης i-Catcher αναχώρησε από το South Bay και ξεκίνησε για ένα ταξίδι παρατήρησης πουλιών.

Στο σκάφος επέβαιναν 10 επιβάτες, μαζί με τον κυβερνήτη. Στις 10:05, καθώς βρισκόταν στα ανοιχτά του κόλπου Goose, συγκρούστηκε με μια φάλαινα και ανατράπηκε.

Δύο από τους επιβάτες πετάχτηκαν από το σκάφος ενώ ο κυβερνήτης και δύο ακόμη άλλοι άνθρωποι κολύμπησαν έξω αμέσως.

Έξι από τους επιβάτες βρέθηκαν μέσα σε έναν θύλακα αέρα στο αναποδογυρισμένο σκάφος. Ένας από αυτούς, διαισθανόμενος ότι κάτι συμβαίνει με τον αέρα, αποφάσισε να μην μείνει και κολύμπησε έξω αφού παρότρυνε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Οι πέντε επιβάτες που παρέμειναν στον θύλακα αέρα κάτω από το σκάφος υπέκυψαν στις αναθυμιάσεις από την βενζίνη και έχασαν την ζωή τους.

Το i-Catcher κινούνταν με την βοήθεια δυο εξωλέμβιων μηχανών βενζίνης Yamaha και διέθετε μια εσωτερική δεξαμενή καυσίμου.

Μετά την ανατροπή υπήρξε διαρροή καυσίμου η οποία είχε σαν αποτελέσματα να υπάρξουν αναθυμιάσεις οι οποίες έφτασαν μέσα στον θύλακα αέρα του αναποδογυρισμένο σκάφους που βρίσκονταν οι επιβάτες, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες επιβίωσης τους.

Το τραγικό αυτό συμβάν είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 5 άνθρωποι.

Διαβάστε ακόμα