Οι γυναίκες στη ναυτιλία συναντιούνται…

wista_2014_forum_

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Η WISTA HELLAS διοργάνωσε και φέτος με επιτυχία το ετήσιο Forum της, την Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Metropolitan στην Αθήνα. Το θέμα του Forum ήταν «Η ναυτιλία σήμερα… η οπτική των βασικών παραγόντων». Με περισσότερους από 300 επαγγελματίες του χώρου να παρευρίσκονται στην εκδήλωση εκπροσωπώντας τόσο την εγχώρια όσο και τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, η ετήσια συνάντηση των γυναικών της ναυτιλίας συγκεντρώνει πλέον το ενδιαφέρον όλου του Πειραιά.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συμμετείχε στην εκδήλωση με ένα χαιρετισμό μέσω video εξασφαλίζοντας έστω και με τον τρόπο αυτό την παρουσία του στο forum. Στο πάνελ συμμετείχαν η κ Π.Γιαννοπούλου, ιδρυτική Πρόεδρο της WISTA Hellas και Εμπορική Διευθύντρια της εταιρείας Technomar Shipping Inc. και οι κκ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Μάρκος Βασιλικός, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobulk Ltd., Αντώνης Αργυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Seaborne Capital Advisors Ltd., Ζωή Λάππα-Παπαματθαίου, Μέλος της WISTA Hellas και Διευθύντρια Νομικού Τμήματος της Danaos Shipping Co Ltd., Σπυρίδωνας Ζολώτας, Περιφερειακός Διευθυντςή για την Ελλάδα και την Κύπρο του RINA Hellas Ltd., Φαίδωνας Τομάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Cass Technava Maritime και Ειρήνη Νοτιά, Μέλος της WISTA Hellas και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Prime Petroleum Services Inc.

Κατά το εναρκτήριο καλωσόρισμά της, η Πρόεδρος της WISTA Hellas, κα. Αγγελική Χάρτμαν, σχολίασε σχετικά με τη θέση των γυναικών λέγοντας ότι: «σε ένα όχι και τόσο ανδροκρατούμενο πλέον αλλά σίγουρα εξειδικευμένο και απαιτητικό σύγχρονο ναυτιλιακό περιβάλλον, οι γυναίκες επιθυμούν εντόνως να παραμείνουν μία από τις κύριες κινητήριες δυνάμεις».

Στο βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του ο Υπουργός στοιχειοθέτησε και υπογράμμισε το θεμελιώδη ρόλο που διαδραματίζει η ναυτιλία στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ειδικότερα στο σύγχρονο δυσχερές περιβάλλον, τονίζοντας παράλληλα τον ολοένα αυξανόμενο ρόλο που παίζουν οι γυναίκες της ναυτιλίας τόσο στην στεριά όσο και στη θάλασσα.

Ο πρώτος εκ των ομιλητών, κος Τουρκολιάς, διατήρησε έντονο το ενδιαφέρον όλων δίνοντας μία ακριβή εικόνα του σημερινού οικονομικού περιβάλλοντος αλλά και τις άμεσες επιπτώσεις αυτού στην παγκόσμια ναυτιλία.

Ο κ. Βασιλικός παρουσίασε μία ρεαλιστική εικόνα της πληθώρας των προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει ο διαχειριστής πλοίων στο συνεχώς μεταβαλλόμενο και ανταγωνιστικό ναυτιλιακό περιβάλλον.

Ο κ. Αργυρόπουλος αναφέρθηκε στα μυστικά της άντλησης κεφαλαίων από την αμερικανική αγορά. .

Η κα Λάππα-Παπαματθαίου μοιράστηκε σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά στην αποτελεσματική διαχείριση του νομικού και ασφαλιστικού πλαισίου των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Ο κ. Ζολώτας ανέλυσε τη δομή και τα οφέλη του πλαισίου συνεργασίας των μελών του IACS καθώς και του ρόλου κλειδί που διαδραματίζει ο νηογνώμονας σε ολόκληρο το φάσμα διαχείρισης του πλοίου.

Ο κ. Τομάζος παρουσίασε την οπτική του μεσίτη και ανέπτυξε το ερώτημα αν η ναυτιλία είναι ένας τομέας στον οποίο αξίζει πράγματι να επενδύσει κάποιος.
Η κ. Νοτιά μίλησε για ένα από τα πλέον φλέγοντα θέματα στον Τύπο σήμερα, την κατάρρευση της εταιρείας OW.

naftikachronika.gr

Διαβάστε ακόμα