«Οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις σκοτώνουν τους ναυτεργάτες»

elliniki_aktoploia_ (2)

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην ναυτεργατική οικογένεια και τους συγγενείς του Μηχανοδηγού Α’ Κασούρα Γεράσιμου, για τον τραγικό θάνατο του κατά την διάρκεια της εργασίας του.

Το τραγικό συμβάν που συνέβη στο Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧΙΙ» της ναυτιλιακής εταιρείας «SPANOPOULOS BROS GROUP», επιβεβαιώνει τις επανειλημμένες καταγγελίες μας για τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, ενώ σωρεία είναι τα ατυχήματα τα οποία δεν γίνονται γνωστά.

Οργιάζει η αυθαιρεσία και η εργοδοτική τρομοκρατία, παραβιάζονται οι ΣΣΕ, με εργαζόμενους πολλαπλών καθηκόντων, όπως στο συγκεκριμένο συμβάν που στην διαδικασία περισυλλογής του κάβου ρυμούλκησης συμμετείχε ο Μηχανοδηγός Α’, ενώ η σύνθεση του πλοίου αποτελείται από 6 ναυτεργάτες.

Οι ευθύνες είναι αποκλειστικά του ΥΕΝ και των εφοπλιστών, που κατά την συνήθη πρακτική μεταφέρουν τις ευθύνες στον κυβερνήτη του πλοίου.

Όλοι οι αρμόδιοι γνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν, με αυτό τον αριθμό ναυτολογημένων, με τις ώρες που εργάζονται, τα διπλά και τριπλά καθήκοντα που ανατίθενται στους εργαζόμενους, για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι εφοπλιστές, μειώνοντας την τιμή της εργατικής δύναμης, υπονομεύεται ακόμα και η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε ακόμα