Οι προοπτικές της ελληνικής ναυτιλίας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Η ναυτιλία σήμερα, είναι – μακράν του δευτέρου – ο πιο εξωστρεφής κλάδο της ελληνικής οικονομίας, αποτελώντας πηγή εισοδήματος, πλούτου και γοήτρου για την Ελλάδα. Κυριότερα, προσφέρει το συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο κατατάσσει τη χώρα μας ανάμεσα στα σημαντικότερα ναυτιλιακά κέντρα του κόσμου. Διακεκριμένες προσωπικότητες και κορυφαίοι εκπρόσωποι του κλάδου θα παρουσιάσουν την επόμενη μέρα της ελληνικής ναυτιλίας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τίτλο «New Realities», που θα πραγματοποιηθεί από Τετάρτη 6 Απριλίου έως και το Σάββατο, στους Δελφούς, με φυσική παρουσία αλλά και σε υβριδική μορφή, και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών που θα λάβουν μέρος στο Οικονομικο Φόρουμ των Δελφών είναι ο Ιωάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλιακών Υποθέσεων & Νησιωτικής Πολιτικής.

Για το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας με το βλέμμα στη δεκαετία 2030-2040 θα μιλήσουν ο Θανάσης Μαρτίνος, Διευθύνων Σύμβουλος, Eastern Mediterranean Maritime Limited, η Ιωάννα Προκοπίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Prominence Maritime S.A., η Σεμίραμις Παληού, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Diana Shipping, ο Γιάννης Πλατσιδάκης, Επίτιμος Πρόεδρος, Intercargo Shipping Agency, ο Καθ. Γιάννης Θεοτοκάς, Καθηγητής, Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ο Γιώργος Καραγεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος, Olympic Shipping and Management S.A., ο Αντώνης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, ο Κώστας Γραμμένος, Πρόεδρος του Κέντρου Ναυτιλίας Κώστας Γραμμένος, Εμπορίου & Οικονομικών.

Βαρύνουσας σημασίας έχει η συμμετοχή του Πάνου Λασκαρίδη, Διευθύνων Σύμβουλος, Lavinia Corporation & Laskaridis Shipping Company Ltd και του Ευάγγελου Μαρινάκη, Ιδρυτής & Πρόεδρος, Capital Maritime & Trading Corp.

Για τις μελλοντικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ναυτιλία θα αναφερθούν ο Γιώργος Μαργαρώνης, Διευθύνων Σύμβουλος, Latsco Shipping Ltd, ο Σταμάτης Τσαντάνης, Διευθύνων Σύμβουλος, Seanergy Maritime Holdings, ο Αλέξανδρος Χατζηπατέρας, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Dorian LPG, η Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Navigator Shipping Consultants, Concept – Founder – YES Forum.

Τις περιβαλλοντικές προκλήσεις της ναυτιλίας θα αναλύσουν η Έλενα Αθουσάκη, Επικεφαλής ESG, Sustainability & Climate Change, Motor Oil Group, η Έλπη Πετράκη, Πρόεδρος, Γυναίκες στη Ναυτιλιακή & Εμπορική Ένωση (WISTA), η Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, Κοινή Διευθύνουσα Σύμβουλος της Tototheo Maritime, Πρόεδρος, WISTA International, η Κατερίνα Μποντούρογλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος STEM SHIPPING, ο Γιώργος Πλευράκης, ABS, Διευθυντής, Global Sustainability, ο Γιάννης Κοκαράκης, Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Ελληνική, Περιφέρεια Μαύρης Θάλασσας & Μέση Ανατολή, BUREAU VERITAS, ο Λεωνίδας Καρίστιος, DNV Regional Business Development Manager & Gas Segment Director, ο Εμμανουήλ Βεργέτης, Σύμβουλος, INTERCARGO, ο Γιώργος Καραγεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος, Olympic Shipping and Management S.A

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε τις ενότητες και όλες τις θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 4ήμερο Φόρουμ Απριλίου, καθώς και τις 500 και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες – επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμα