Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο πλοίο της Grimaldi μετά από σχεδόν 1 εβδομάδα

Η Ενιαία Διοίκηση υπό την ηγεσία της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ δήλωσε ότι η φωτιά στο πλοίο της Grimaldi Grande Costa d’Avorio έχει σβήσει.

Ξεκινάει τώρα η επιχείρηση διάσωσης που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα με την έρευνα πολλών υπηρεσιών, για να διαπιστωθεί η αιτία της πυρκαγιάς και να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από το τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή σε δύο πυροσβέστες και τραυμάτισε άλλους έξι.

Η ακτοφυλακή ανέφερε ότι θα είναι μια μακρά διαδικασία. Με τη φωτιά να έχει σβηστεί, συνεχίζεται η επιχείρηση απομάκρυνσης των νερών από το πλοίο, με την ευστάθεια του να έχει αποκατασταθεί και την κλίση του να έχει μειωθεί. Ο λιμενάρχης της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ και ομοσπονδιακός συντονιστής Zeita Merchant, δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ότι η επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει έναν έως δύο μήνες.

Οι εργασίες διάσωσης θα περιλαμβάνουν την ασφαλή απομάκρυνση και ανάκτηση του πλοίου, με πρωταρχικό στόχο την ελαχιστοποίηση τυχόν πιθανών επιπτώσεων στο περιβάλλον. Οι ομάδες που συμμετέχουν στην επιχείρηση θα σχεδιάσουν και θα εκτελέσουν προσεκτικά την επιχείρηση διάσωσης, δίνοντας προτεραιότητα στη διατήρηση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και διασφαλίζοντας την ασφάλεια του εμπλεκόμενου προσωπικού.

Ταυτόχρονα με τις επιχειρήσεις διάσωσης, θα ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη επίσημη έρευνα για τον προσδιορισμό των βαθύτερων αιτιών και των παραγόντων που συνέβαλλαν στην πυρκαγιά στο πλοίο. Η έρευνα θα διευθύνεται από την Ακτοφυλακή σε συνεργασία με ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών και πλήθος ακόμα υπηρεσιών ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμα:
Συνεχίζεται το θρίλερ με την πυρκαγιά στο πλοίο της Grimaldi – Θα συνεχίσει να καίγεται για πολλές μέρες ακόμα (video)
Δύο επιβεβαιωμένοι νεκροί από πυρκαγιά σε πλοίο της Grimaldi (video)

Διαβάστε ακόμα