Ολοκαίνουριο σούπερ γιοτ αξίας 23 εκ. ευρώ καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά! (video)

Ένα νέο σούπερ γιοτ κόστους 23 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκει σε έναν εκατομμυριούχο καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά.

Κατασκευασμένο από την ιταλική εταιρεία ISA, το γιοτ ήταν έτοιμο να κάνει το ντεμπούτο του στο Monaco Yacht Show τον Σεπτέμβριο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις Βαλεαρίδες μετά την παράδοση του τον περασμένο μήνα στον ιδιοκτήτη του Paolo Scudieri, τον πολυεκατομμυριούχο και διάσημο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Scudieri είναι πρόεδρος του Ομίλου Adler-Hp Pelzer, προμηθευτή ανταλλακτικών αυτοκινήτων αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το μήκους 43,7 μέτρων Aria SF πήρε φωτιά το απόγευμα της Πέμπτης ενώ ήταν αγκυροβολημένο στην Cala Saona, στις δυτικές ακτές της Formentera, σύμφωνα με την ισπανική υπηρεσία έρευνας και διάσωσης Salvamento Maritimo.

Τα 7 μέλη του πληρώματος και οι 9 επιβάτες του σκάφους μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλα σκάφη. Ωστόσο, το σούπερ γιοτ δεν μπόρεσε να σωθεί. Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη.

Το πολυτελές γιοτ διέθετε γυμναστήριο, πισίνα και μπορούσε να φιλοξενήσει 10 επιβάτες στις 5 καμπίνες του. Ο Scudieri είχε μια ειδική σουίτα για αυτόν στο κεντρικό κατάστρωμα με ιδιωτικό σαλόνι με φεγγίτη, βεράντα και πρόσβαση στο εξωτερικό σαλόνι μέσω ιδιωτικής σκάλας.

Διαβάστε ακόμα