Ολοκληρώθηκε η εκφόρτωση δεξαμενόπλοιου υπεύθυνου για πετρελαιοκηλίδα

ekfortwsi_dexamenoploiou_upeuthinou_gia_petrelaiokhlida_

Ένα δεξαμενόπλοιο που διευθύνεται από την Singapore’s Ocean Tankers ολοκλήρωσε την εκφόρτωση 278.000 τόνων πετρελαίου στα ανοικτά της Νότιας Κορέας, πάνω από 15 ημέρες από τη στιγμή που το πλοίο συγκρούστηκε με έναν αγωγό καθώς ετοιμαζόταν να αγκυροβολήσει, προκαλώντας μια πετρελαιοκηλίδα.

Ο αγωγός που ανήκει στην GS Caltex Corp προκάλεσε διαρροή πετρελαίου σε μια αποβάθρα ανοικτά του Yeosu, πάνω από 300 χιλιόμετρα (185 μίλια) νότια της Σεούλ. Η διαρροή εκτιμάται στα 164.000 λίτρα και προκλήθηκε από τον αγωγό μόνο, όχι από το δεξαμενόπλοιο.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας της Νότιας Κορέας, δήλωσε τη Δευτέρα οτι το χωρητικότητας 318.445 dwt και μεγάλου μήκους δεξαμενόπλοιο (very large crude carrier-VLCC) Wu Yi San, που μετέφερε αργό πετρέλαιο από τη Βόρεια Θάλασσα, είχε εκφορτώσει 140.000 τόνους την Πέμπτη και τα υπόλοιπα την Κυριακή.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Wu Yi San, το οποίο ναυλώθηκε στη Shell θα επισκευαστεί και ότι μετέφερε το αργό πετρέλαιο σε ένα άλλο πλοίο, από όπου εκφορτώθηκε σε μια κοντινή δεξαμενή.

Το διυλιστήριο GS Caltex της Yeosu, το οποίο έχει χωρητικότητα 775.000 βαρέλια ανά ημέρα (barrels per day – bpd), έριξε την παραγωγή κατά 170.000 bpd για πάνω από πέντε ημέρες μετά τη διαρροή και έκτοτε έχει αυξήσει το ποσοστό πίσω σε 710.000 έως 720.000 bpd.
Η GS Caltex, η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία ραφιναρίσματος της Νότιας Κορέας, ανήκει στην Chevron Corp και τη South Korea’s GS Energy, που αποτελεί μέρος της GS Holdings.

Η συγκεκριμένη διαρροή πετρελαίου δυστυχώς δεν ήταν το μόνο περιστατικό τις τελευταίες μέρες στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το ελληνικό φορτηγό πλοίο “Captain Vangelis L” συγκρούστηκε με ένα βυτιοφόρο καυσίμων την στιγμή που αυτό πραγματοποιούσε τον ανεφοδιασμό του, γεγονός που προκάλεσε τη διαρροή 237.000 λίτρων πετρελαίου στη θάλασσα στα ανοικτά του Busan, πάνω από 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σεούλ.

Διαβάστε ακόμα