Ολοκληρώθηκε ο ανεφοδιασμός με LNG στο πρώτο δεξαμενόπλοιο Suezmax διπλού καυσίμου στον κόσμο

Η Eastern Pacific Shipping με έδρα τη Σιγκαπούρη ολοκλήρωσε τον πρώτο ανεφοδιασμό LNG στο νέο της δεξαμενόπλοιο Suezmax διπλού καυσίμου στις 4 Ιουλίου.

Το GREENWAY έχει ναυλωθεί για το παρθενικό του ταξίδι από την India’s Reliance Industries για να μεταφέρει ένα φορτίο ντίζελ εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Το πλοίο κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Guangzhou της Κίνας και ήταν το πρώτο τους Suezmax.

Η παραγγελία δόθηκε από την EPS για το 158.000 dwt GREENWAY τον Δεκέμβριο του 2019 μαζί με ακόμη ένα πλοίο, το STARWAY, το οποίο έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί τον Αύγουστο του 2022.

Το GREENWAY έχει μήκος 274 μέτρα και είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν έναν κινητήρα διπλού καυσίμου MAN B&W, ένα σύστημα LNG υψηλής πίεσης για τη μονάδα παραγωγής ενέργειας και ένα σύστημα καταλυτικής μείωσης υψηλής πίεσης που επιτρέπει στο πλοίο να πληροί τις απαιτήσεις IMO Tier III, ακόμη και όταν δεν λειτουργεί με LNG. .

Όταν το πλοίο λειτουργεί με LNG, υπάρχει μείωση 23% στις εκπομπές CO2, 90% μείωση στις εκπομπές οξειδίων του αζώτου και μείωση 99% στις εκπομπές οξειδίου του θείου.

Ο πρώτος ανεφοδιασμός με φυσικό αερίου του GREENWAY πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Pengerang στη Μαλαισία.

Το πλοίο ναυλώθηκε από τις βιομηχανίες Reliance για να μεταφέρει πετρέλαιο ντίζελ εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, το οποίο θα φορτωθεί στον τερματικό σταθμό της Reliance στο Jamnagar.

Διαβάστε ακόμα