Οργισμένες φάλαινες-δολοφόνοι επιτίθενται σε γιοτ για να το βουλιάξουν (video)

Αυτή είναι η ανατριχιαστική στιγμή που περίπου 30 φάλαινες όρκες πλησιάζουν το βρετανικό σκάφος “Κισμέτ” και το περικυκλώνουν.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, τα τρομερά θαλάσσια θηλαστικά –οι όρκες είναι επίσης γνωστές ως φάλαινες-δολοφόνοι– περικύκλωσαν το σκάφος και καταδύθηκαν από κάτω του.
Τα περίπου 30 κήτη άρχισαν στη συνέχεια να πηδούν έξω από το νερό, σε πολύ μικρή απόσταση από πλοίο.
Επί δύο ώρες, οι φάλαινες-δολοφόνοι έπεφταν επάνω στο σκάφος, προτού κάποια ορμήσει στο πηδάλιο και φύγει με ένα κομμάτι του στο στόμα της.

Το πλήρωμα φοβήθηκε για τη ζωή του και στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η καταστροφική μανία των φαλαινών.

Αυτή η συμπεριφορά είχε ως αποτέλεσμα το σκάφος να υποστεί βλάβη στο πηδάλιό του.
Παρ’ όλ’ αυτά το γιοτ κατάφερε να φτάσει στη χερσόνησο στη νοτιότερο άκρη της Ισπανίας, αλλά το πλοίο ήταν πολύ χτυπημένο για να ταξιδέψει και οι τρεις άντρες που επέβαιναν στο Κισμέτ να αναγκάζονται να μείνουν εκεί, περιμένοντας για βοήθεια.

«Φαίνεται πως οι όρκες είχαν ένα σχέδιο και ήταν θυμωμένες» λέει ο Νέιθαν Τζόουνς, μέλος του πληρώματος του σκάφους, που έζησε από πρώτο χέρι την επίθεση από τα επικίνδυνα θαλάσσια θηλαστικά.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς τι ήταν αυτό που προκάλεσε την επίθεση από τις φάλαινες, ωστόσο ένας ειδικός αναφέρει ότι ίσως κάποια από τις φάλαινες να είχε τραυματιστεί από κάποιο άλλο σκάφος στο παρελθόν.
Παρά την τρομάρα, κανένας δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που θα μπορούσε εύκολα να είχε αποβεί μοιραία, αν το πλοίο αναποδογύριζε και βυθιζόταν.

Τότε το πλήρωμα θα αναγκαζόταν να παραμείνει σε μια σωσίβια λέμβο, περικυκλωμένο από οργισμένες όρκες.
Το βίντεο με τις φάλαινες-δολοφόνους ανέβηκε στα social media και πολύ γρήγορα έγινε viral, προκαλώντας τον θαυμασμό σε πολλούς χρήστες στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, που προσπάθησαν να δώσουν κάποια εξήγηση για τη συμπεριφορά των φαλαινών.

Δείτε το βίντεο:

sputniknews.gr

Διαβάστε ακόμα