ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν το όνειρο έγινε εφιάλτης μέρος 2…


Χρόνια σας πολλά,

Με αφορμή την τελευταία απαγωγή των ναυτικών του «HAPPY LADY» θα ήθελα να διατυπώσω μερικές προσωπικές απόψεις που ίσως να σας βρίσκουν και εσάς σύμφωνους, πρώτον και κυριότερο οι σοβαρές ναυτιλιακές εταιρείες σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να κάνουν αυτό που κάνει η «EASTERN MEDITERRANEAN MARIRITIME» δηλαδή την διαπραγμάτευση να την κάνουν άνθρωποι οι οποίοι είναι ειδικοί για αυτές τις περιπτώσεις, άνθρωποι οι οποίοι θα τους φέρουν σίγουρα πίσω.

Αισθάνθηκα ανακούφιση όταν διάβασα ότι την υπόθεση την έχει αναλάβει ειδικό δικηγορικό γραφείο στο Λονδίνο αλλά όπως ξέρουμε όλοι μέχρι να ελευθερωθούν οι ναυτικοί δεν επιτρέπεται καμία διαρροή πληροφοριών ή επικοινωνία με συγγενικά πρόσωπα, με μεγάλη μου λύπη διάβασα άρθρα στο διαδίκτυο ότι τηλεοπτικά κανάλια επικοινώνησαν ή προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με συγγενικά πρόσωπα για ενημέρωση της κοινής γνώμης. Βρε που τα πουλάτε αυτά δημοσιογράφοι του κώλου (για αποφυγή παρεξηγήσεων αναφέρομαι στους συγκεκριμένους δημοσιογράφους που προσπαθούν να καπηλευτούν την συγκεκριμένη κατάσταση), τώρα σας έπιασε η κάψα λες και δεν γνωρίζεται τι γίνεται εκεί κάτω αλλά βέβαια το συγκεκριμένο θέμα θα ανεβάσει τα νούμερα τηλεθέασης, πρέπει όμως να σεβαστείτε πρώτα από άλλα τους ίδιους τους ναυτικούς, τις οικογένειες τους, τις διαπραγματεύσεις και φυσικά την καλή δημοσιογραφία, εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου.

Διάβασα ότι η μητέρα του πλοιάρχου τους είπε ότι η εταιρεία δεν τους επιτρέπει να δίνουν οποιαδήποτε πληροφορία, καλώς το κάνει αυτό η εταιρεία για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω αλλά εσύ ρε δημοσιογράφε τι δουλειά έχεις να παίρνεις τηλέφωνο τις μανάδες, τις συζύγους, τους μπατζανάκηδες και όλο το σόι των ναυτικών όταν ξέρεις ότι η διαπραγμάτευση είναι εν εξελίξει; Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει!

Η ομοσπονδία πρέπει να πάρει θέση πάνω σε αυτό το θέμα, η ελευθέρωση των ναυτικών μας δεν είναι μόνο θέμα της πλοιοκτήτριας εταιρείας είναι όλων μας και της πολιτείας και της ομοσπονδίας και των σωματείων και των δημοσιογράφων, όλων μας για αυτό μέχρι να ακούσουμε τα ευχάριστα νέα (προσωπικά είμαι σίγουρος ότι είναι θέμα λίγων ημερών) βγάλτε όλοι τον σκασμό, συνεντεύξεις και φωτογραφίες μετά την απελευθέρωση.

ΥΓ1. Κύριε Jumbo σας βρήκα θέμα για την επόμενη Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που ίσως κάνει μεγαλύτερη εντύπωση από την τωρινή, φανταστείτε τους απαγωγείς να κρατούν δικιά σας σακούλα την στιγμή που παίρνουν του ναυτικούς ή την ώρα που τους παίρνουν μαζί τους οι ναυτικοί να κρατούν σακούλες του Jumbo, διαλέγεται και παίρνετε!

ΥΓ2. Για αυτούς τους λίγους πολλούς ανεγκέφαλους που ισχυρίζονται ότι οι ναυτικοί παίρνουν πολλά χρήματα άντε κοπιάστε, αφήστε τα καφενεία, ξεπαρκάρετε από τα κολομάγουλα των γυναικών σας και ελάτε να τα πάρετε, σας περιμένουν ειδικά στην Δυτική Αφρική!!!

ΥΓ3. Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και καθόλου πειρατείες, επιτέλους η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει λύση σε αυτό το σοβαρό θέμα της πειρατείας.

ΥΓ4. Επειδή είμαι ακόμα εν ενεργεία ναυτικός για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποίησα το όνομα μου αλλά θα το κάνω όταν θα μπορώ, άλλωστε κάποιοι να το έχουν καταλάβει ήδη……

Καλές θάλασσες, και ο Άγιος Νικόλας στην πλώρη σας.

Διαβάστε ακόμα: Όταν το όνειρο έγινε εφιάλτης…