Οχυρώνεται αγοράζοντας τρία kamsarmax η «Paragon Shipping»

paragon_shipping_parhgeile_tria_kamsarmax_

Μετά την πρόσφατη ανοδική πορεία των μετοχών της, ο ελληνικός ναυτιλιακός κολοσσός μεταφοράς χύδην φορτίου με δεξαμενόπλοια Paragon Shipping Inc, επένδυσε απ’ ότι φαίνεται τα 40 εκατομμύρια δολάρια από τα κέρδη του περασμένου μήνα για την αγορά τριών νέων Kamsarmax πλοίων ξηρού χύδην φορτίου. Η Paragon αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι τα πλοία θα είναι «οικολογικού σχεδιασμού», το κάθε ένα με χωρητικότητα 81.800 dwt.

Τα πλοία θα κατασκευαστούν στην Κίνα στα ναυπηγεία της Jiangsu Yangzijiang Shipbuilding Co, με τα δύο πρώτα πλοία να προγραμματίζονται για παράδοση το δεύτερο τρίμηνο του 2015 και το τρίτο κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Το κόστος και των τριών υπολογίζεται συνολικά σε 91,65 εκατ. δολάρια.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Paragon κ. Μιχάλης Μποδούρογλου δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση ακόμη τριών πλοίων οικολογικού σχεδιασμού που θα στολίσουν άμεσα τον στόλο μας. Με αυτή την παραγγελία, αυξήσαμε τα υπό κατασκευή πλοία της εταιρείας σε επτά χύδην φορτίου και ένα containership, κι έτσι ο στόλος μας έχει αυξηθεί πλέον στα 22 πλοία και έχει βελτιωθεί σημαντικά το προφίλ του. Πιστεύουμε ότι είμαστε στην αρχή μιας δύσκολης χρονιά για την αγορά ξηρού χύδην φορτίου και έχουμε προετοιμάσει την Paragon να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση απέναντι στις εξελίξεις”.

Διαβάστε ακόμα