Πάνω από 200 νεκροί σε ναυάγιο στο Νότιο Νείλο

nauagio_sto_notio_neilo_nautilia_

Πάνω από 200 πολίτες του Νοτίου Σουδάν πνίγηκαν, όταν το πλοίο με το οποίο προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις στην πόλη Μαλακάλ βυθίστηκε στον Λευκό Νείλο.Σύμφωνα με τον πολεμικό ανταποκριτή που μετάδοσε την είδηση, αιτία του ναυαγίου ήταν ηπερφόρτωση, ενώ μεταξύ των νεκρών βρίσκονται γυναίκες και παιδιά.

«Όλοι πνίγηκαν. Είχαν ξεφύγει από τις μάχες που ξέσπασαν και πάλι στη Malakal», πρόσθεσε.

Περίπου 355.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και πάνω από 1.000 έχουν σκοτωθεί από τις μάχες μεταξύ των κυβερνητικών και των επαναστατικών δυνάμεων στο Νότιο Σουδάν, που έχουν ξεσπάσει τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Η Μαλακάλ είναι η πύλη προς τις πετρελαιοπηγές της περιοχής του Άνω Νείλου και τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει το πεδίο αιματηρών μαχών.Το Νότιο Σουδάν βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο από τις 15 Δεκέμβρη καθώς ο πρώην αντιπρόεδρος της χώρας, Ρικ Μάκαρ, δεν αναγνωρίζει την εξουσία του νυν προέδρου Σάλβαρ Κιρ.

Συνομιλίες με στόχο την κατάπαυση του πυρός στο Νότιο Σουδάν λαμβάνουν χώρα σήμερα στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα.

Το Νότιο Σουδάν αποσχίστηκε από το Σουδάν το 2011, μετά από μια μακρά και αιματηρή σύγκρουση, για να γίνει το νεότερο κράτος του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα