Παραδόθηκαν εννέα κινέζικοι γερανοί στο Λιμάνι του Ρότερνταμ

paradothikan_9_kinezikoi_geranoi_sto_roterntam_nautilia_

Το λιμάνι του Ρότερνταμ το Σαββατοκύριακο είδε την άφιξη εννέα γερανογεφυρών Super Post Panamax σε τρεις ξεχωριστές αποστολές από την Κίνα. Είναι η πρώτη φορά που εννέα γερανοί Super Post Panamax παραδίδονται την ίδια στιγμή σε ένα λιμάνι από τους κατασκευαστές τους.

Σε δηλώσεις τους τη Δευτέρα, οι αρχές το λιμανιού, ανέφεραν ότι οι εννέα γερανοί έφθασαν με τρία πλοία από την Κίνα, ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονται επτά γερανοί που χτίστηκαν από την ZPMC και δύο από την Kalmar.

Οι επτά γερανοί από την ZPMC χωρίστηκαν σε δύο αποστολές, η μια μέσω του Zhen Hua 14 μετέφερε δύο γερανούς για το τερματικό της νέα πύλη του Ρότερνταμ (Rotterdam World Gateway – RWG), και η άλλη μέσω του Zhen Hua 26, μετέφερε 5 γερανούς στο ECT Delta Terminal. Ένα τρίτο πλοίο, η Cosco Da Kang, ξεκίνησε την εκφόρτωση των υπόλοιπων δύο γερανών από την Κάλμα για την APM Terminal Maasvlakte την Κυριακή.

Σε αντίθεση με τους γερανούς ZPMC, οι οποίες παραδόθηκαν πλήρως συναρμολογημένοι, οι γερανοί Kalmar παραδόθηκαν σε μέρη και απαιτείται η συναρμολόγηση τους στο τερματικό.

Η RWG αναμένει μια αποστολή 14 επιπλέον γερανών, τον Φεβρουάριο, ενώ η ECT Delta Terminal έχει παραγγείλει άλλους 6. Κατά την πρώτη φάση του τερματικού σταθμού, θα υπάρχουν 8 γερανοί διαθέσιμοι.

Οι γερανοί Super Post Panamax είναι σε θέση να χειριστούν τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, με τη δυνατότητα να φθάσουν σε σκάφη με πλάτος 25 δοχείων, και να σταθούν σε 135 μέτρα ύψος με το βραχίονα τους όρθιο.

Διαβάστε ακόμα