Παραδόθηκε στη CMA CGM το μεγαλύτερο container ship Κινέζικης κατασκευής

CMACGMVASCODEGAMA-47649

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Ο Ναυτιλιακός όμιλος CMA CGM παρέλαβε το νεότευκτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM Vasco de Gama [sic] στις 27 Ιουλίου Κατασκευασμένο στην Κίνα από την China State Shipbuilding Corporation (CSSC), το χωρητικότητας 18.000 TEU πλοίο είναι, με πλάτος 399 μέτρα και μήκος 54 μέτρα, το μεγαλύτερο πλοίο στον στόλο της CMA CGM και το μεγαλύτερο container ship που κατασκευάστηκε ποτέ σε ένα κινεζικό ναυπηγείο.

Έχοντας ανταπόκριση με 11 διαφορετικές χώρες, το υπό σημαία Ηνωμένου Βασιλείου CMA CGM Vasco de Gama τοποθετείται στη γραμμή French Asia Line (FAL) του Ομίλου CMA που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία. Σύμφωνα με τον πλοιοκτήτη, αυτό το γιγάντιο πλοίο έχει την ικανότητα να μεταφέρει περίπου 200.000 τόνους εμπορευμάτων μεταξύ των αγορών της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

Το CMA CGM Vasco de Gama είναι εξοπλισμένο με κινητήρα τελευταίας γενιάς, ένα κορυφαία πηδάλιο με μία βελτιστοποιημένη σχεδίαση γάστρας, ενώ μειώνει κατά 10% τις εκπομπές CO2 του πλοίου σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά πλοίων, σύμφωνα πάντα με τη CMA CGM. Με εκτιμώμενη εκπομπή 37 γρ. CO2 ανά χλμ. για κάθε εμπορευματοκιβώτιο, το CMA CGM Vasco de Gama είναι ένα από τα πιο πράσινα μέσα μεταφοράς αγαθών στον κόσμο. Επιπλέον, σύμφωνα με τη δέσμευση του Ομίλου CMA CGM, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα το πλοίο ανταποκρίνεται στους κανονισμούς ενεργειακής απόδοσης 2025.

Το CMA CGM Vasco de Gama είναι το πρώτο χωρητικότητας 18.000 TEUs container ship που κατασκευάστηκε ποτέ από ένα κινεζικό ναυπηγείο. Το CMA CGM Zheng He και το CMA CGM Benjamin Franklin, δύο άλλα πλοία της σειράς 18.000 TEUs από τα ναυπηγεία CSSC, θα παραδοθουν τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο.

Το CMA CGM Vasco de Gama έχει πάρει το όνομά του πορτογάλου εξερευνητή του 16ου αιώνα, Βάσκο ντα Γκάμα, ο οποίος ανακάλυψε τη διαδρομή προς Ινδία πλέοντας γύρω από την Αφρική και περνώντας το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας.

Διαβάστε ακόμα