Παραδόθηκε το «Mein Schiff 4» στη TUI Cruises

mein_schiff_4_

Η Φινλανδική ναυπηγοκατασκευαστική εταιρεία Meyer Turku παρέδωσε το Mein Schiff 4 στη TUI Cruises, που σηματοδοτεί την πρώτη παράδοση από το Ναυπηγείο του Turku κάτω από την ιδιοκτησία της Meyers.

Μετά τη σημερινή παράδοση, το Mein Schiff 4 θα βαφτιστεί στο Κίελο στις 5 Ιουνίου, πριν από την αναχώρηση του για το παρθενικό του ταξίδι στις Βαλτικές Χώρες στις 6 Ιούνη 2015.

Τον Φεβρουάριο του 2014, η καρίνα του πλοίου τοποθετήθηκε στην ξηρά αποβάθρα και τον Οκτώβριο του 2014 το πλοίο δέχτηκε νερό κάτω από την καρίνα της για πρώτη φορά.

Το Mein Schiff 4 έχει 294 μέτρα μήκος και 36 μέτρα πλάτος. Το πλοίο, με ολική χωρητικότητα 99.500gt, έχει συνολικά 1.253 καμπίνες.

Σχεδιασμένα για την ανώτερη κλάσης γερμανική αγορά κρουαζιέρας, τα Mein Schiff κρουαζιερόπλοια έχουν περίπου 30% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με άλλα κρουαζιερόπλοια του ίδιου μεγέθους. Με τη χρήση του συνδυασμένου συστήματος μετεπεξεργασίας καυσαερίων που αποτελείται από έναν καθαριστή και έναν καταλύτη, οι εκπομπές θείου ελαττώνονται κατά 99% και η εκπομπή οξειδίων του αζώτου μειώνεται κατά περίπου 75%.

“Η επέκτασή μας προχωρά με μεγάλα άλματα, χάρη στο τέλειο συντονισμό μεταξύ του ναυπηγείου, της κατασκευαστικής ομάδα μας, και όλων των εταιρειών που εμπλέκονται. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τη νέα αυτή προσθήκη στο στόλο μας”, δήλωσε ο Wybcke Meier, διευθύνων σύμβουλος της TUI Cruises.

Η παραγωγή της επόμενου πλοίου της σειράς Mein Schiff, του Mein Schiff 5, ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2015. Τον Ιούνιο, θα υπάρξει μια τελετή τοποθέτησης τρόπιδας για το Mein Schiff 5 και, την ίδια ημέρα, θα ξεκινήσει η κατασκευή του Mein Schiff 6. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, το Mein Schiff 5 θα επιπλεύσει εκτός ναυπηγείου και θα παραδοθεί στον Όμιλο της TUI Cruises το καλοκαίρι του 2016.

Στις 6 Μαΐου 2015, η οικογένεια Meyer, που δραστηριοποιειται στην ναυπηγική εταιρεία Meyer Werft στη Γερμανία, έγινε ιδιοκτήτης του 100% της Meyer Turku Oy.

Διαβάστε ακόμα