Παραγγελία δυο οικολογικών πλοίων μεταφοράς κοντέινερ σε Τουρκικό ναυπηγείο

Η Ολλανδική ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων A2B-online έκανε γνωστό ότι προχώρησε σε μια παραγγελία στο Sedef Shipyard στην Τουρκία για την κατασκευή δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων οικολογικού σχεδιασμού μεταφορικής ικανότητας 650 teu.

Η εταιρεία με έδρα την Ολλανδία, η οποία διαχειρίζεται επτά πλοία, είπε ότι τα νέα πλοία έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα και θα είναι εξοπλισμένα με την τελευταία τεχνολογία, και η μείωση των εκπομπών CO2 θα φτάνει έως και 95%.

Τα πλοία θα διαθέτουν σύστημα πρόωσης διπλού καυσίμου μεθανόλης, ισχύ από την ξηρά και χωρητικότητα μπαταρίας για να λειτουργούν χωρίς εκπομπές κατά τη διάρκεια που βρίσκονται ελλιμενισμένα αλλά και για τον πολύ σε εσωτερικά ύδατα.

Η A2B-online έχει αναπτύξει τα πλοία μαζί με την εταιρεία σχεδιασμού και μηχανικής Technolog Services με έδρα το Αμβούργο.

Δεν έχει αποκαλυφθεί το κόστος κατασκευής των δυο πλοίων, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν τα ταξίδια τους μέχρι το τέλος του 2024, και θα ταξιδεύουν μεταξύ του Moerdijk στην Ολλανδία και του Immingham στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η A2B-online είπε ότι το βασικό χαρακτηριστικό των νέων κατασκευών θα είναι η βελτιστοποιημένη απόδοσή τους. «Το αυξημένο μέγεθος των αμπαριών τους για την μεταφορά φορτίου σε σχέση με τα υπάρχοντα πλοία της A2B-online προσφέρει διπλή χωρητικότητα χωρίς την απαίτηση να αυξηθεί σημαντικά το συνολικό μήκος του πλοίου».

Ο Dinant de Jong, Διευθύνων Σύμβουλος της A2B-online, πρόσθεσε: «Με τα νέα μας πλοία θα συμβάλουμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον και θα δείξουμε ότι είναι δυνατός ο συνδυασμός εμπορευματικών μεταφορών και περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένων επιχειρήσεων».

Διαβάστε ακόμα