«Παράθυρο» για τη ναυτολόγηση ναυτικών από τρίτες χώρες ανοίγει εγκύκλιος της EEE

nautikos_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με την εγκύκλιο Νο: 7529 / 9-9-2015, ενημερώνει τα μέλη της για τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες το σύστημα ναυτικής εκπαίδευσης και πιστοποίησης ναυτικών αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζει ότι: «είναι δυνατή η ναυτολόγηση σε πλοία υπό ελληνική σημαία ναυτικών, κατόχων αποδεικτικών ναυτικής ικανότητος που εκδόθηκαν από κάποια εκ των αναφερόμενων στο πίνακα χωρών».

Στις 45 χώρες που περιλαμβάνονται στον πίνακα αναφέρουμε ενδεικτικά χώρες όπως: Algeria, Bangladesh, CapeVerde, Egypt, Ghana, Iran, Indonesia, Madagascar, Malaysia, Morocco, Myanmar/Burma, Pakistan, Philippines, SriLankaκά.

Κύριο χαρακτηριστικό των διακρατικών συμφωνιών που έχουν επισυνάψει οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις με αυτές τις χώρες, είναι οι ναυτεργάτες να αμείβονται με τον μισθό της χώρας που προέρχονται, να μην εφαρμόζονται οι ΣΣΕ και χωρίς κοινωνικοασφαλιστική προστασία.

Οι ΣΣΕ δεν έχουν ανανεωθεί για το 2015, στα ποντοπόρα και μεσογειακά από το 2010, ενώ στα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου στο ν.4334/2015, είναι η απελευθέρωση των συνθέσεων των πλοίων στις θαλάσσιες μεταφορές, για να οργιάζει η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με καταστροφικές συνέπειες στην κοινωνικοασφαλιστική προστασία της ναυτεργατικής οικογένειας.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, την νεολαία, να καταδικάσουν τις πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου, της Ε.Ε, που μας επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα, να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, να αντεπιτεθούμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

Διαβάστε ακόμα