Πάρτε μέρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού, 6-15 Μαϊου 2016

helmepa_Η HELMEPA σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού 2016, μεταξύ 6-15 Μαΐου, με τον καθαρισμό μιας κοντινής παραλίας, όχθης ποταμού ή λίμνης, τμήματος του βυθού, δάσους, πάρκου ή όπου υπάρχουν σκουπίδια στη γειτονιά σας.

Η πρωτοβουλία αυτή που συντονίζει η HELMEPA για τρίτη χρονιά στη χώρα μας, καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά απ’ όλους. Το 2015 η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες σε συμμετοχή, με περισσότερους από 12.500 εθελοντές, οι οποίοι σε 270 εθελοντικές δράσεις, καθάρισαν συνολική έκταση 250 χιλιομέτρων και συνέλλεξαν 27 τόνους απορριμμάτων! 7 τόνοι ανακυκλώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

Φέτος, έχουμε ήδη λάβει τις πρώτες συμμετοχές στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού από εταιρείες και μαθητές-μέλη της Παιδικής HELMEPA και Ναυτίλους. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν επίσης γονείς, εκπαιδευτικοί, Λιμενικές Αρχές, ΟΤΑ, Πρεσβείες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ορειβατικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι, καταδυτικά κέντρα, ναυτικοί, ιστιοπλοϊκοί όμιλοι, τοπικές ενώσεις, ομάδες εθελοντών και κάθε ένας που θέλει να εκφράσει την ευαισθησία του για το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να λάβουν μέρος σε προγραμματισμένες δράσεις ή να οργανώσουν δικό τους καθαρισμό. Όλες οι προγραμματισμένες δράσεις καταχωρούνται στο διαδραστικό χάρτη στην ιστοσελίδα της HELMEPA στο σύνδεσμο: http://www.helmepa.gr/gr/cleanup.php, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, δελτία καταγραφής απορριμμάτων και άλλο χρήσιμο υλικό.

Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη για λίγο τα πολλά άλλα προβλήματα που μας απασχολούν και ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι να καθαρίσουμε το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας, που τόσα μας προσφέρει!

Για περισσότερες πληροφορίες ή τυχόν διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της HELMEPA,
e-mail: [email protected], τηλ. 210-9343088.

Διαβάστε ακόμα