«Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό!»

Φωτο;http://www.ert.gr
Φωτο;http://www.ert.gr

Tα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ σε ανακοίνωση που εξέδωσαν καλούν όλους τους ναυτεργάτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, οργανώνοντας συσκέψεις σε όλα τα καράβια για τη κλιμάκωση του αγώνα με το ταξικό εργατικό κίνημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι όλων των κλάδων

Τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ – οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, χαιρετίζουν τους χιλιάδες απεργούς ναυτεργάτες, γενικότερα τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.

Το βροντερό μήνυμα των απεργών από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα είναι: Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό!
Η απεργία στις 4 Φλεβάρη είναι το πρώτο μεγάλο βήμα συντονισμού της πάλης των ναυτεργατών με το εργατικό – λαϊκό κίνημα και την κλιμάκωση του αγώνα μας.

Η επιτυχία της γενικής απεργίας, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς σε όλη τη χώρα, δείχνουν το μέγεθος της δύναμης που έχει η λαϊκή συμμαχία, για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο ασφαλιστικό, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, του «κουαρτέτου» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΕΜΣ, ΔΝΤ) και των άλλων κομμάτων των εφοπλιστών, του κεφαλαίου, να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις.

Είναι μια σημαντική νίκη, μεγάλη παρακαταθήκη για το εργατικό κίνημα, γιατί μπορεί να ανοίξει καινούργιους δρόμους.
Το ασφαλιστικό, η διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων των ναυτεργατών είναι άρρηκτα συνδεμένα με τη κατάργηση των Σ.Σ. Εργασίας, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τη μείωση των οργανικών συνθέσεων των καραβιών, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τη φοροληστεία, νέες δραματικές περικοπές στους μισθούς, στις συντάξει, στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση για το κλάδο μας και γενικότερα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συνδέσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων με «σχέδια αποσταθεροποίησης» δεν αποτελεί πρωτοτυπία. Ακολουθεί την ίδια τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που επικαλέστηκαν το ίδιο επιχείρημα για να διασπάσουν τους εργαζόμενους, να ενεργοποιήσουν τον «κοινωνικό αυτοματισμό», να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα.

Με απύθμενο θράσος την ίδια ώρα τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, εκπρόσωποι τους στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με ανακοινώσεις, με τις οποίες χαιρετίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, συκοφαντούν, διαστρεβλώνουν τις θέσεις και τις προτάσεις των ταξικών σωματείων του ΠΑΜΕ, παρεμβαίνοντας στον προσανατολισμό και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων. Είναι οι γνωστές δυνάμεις του συμβιβασμού, του νέου και παλιού εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, αυτοί που χρόνια συχνάζουν στα σαλόνια των κοινωνικών διαλόγων, οι ηγεσίες στην ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ την ΠΝΟ (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΑΠ). Είναι οι διάφορες συνιστώσες ΜΕΤΑ – ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, της δήθεν πρώτης φοράς Αριστερά, που μας καλούσαν να υπερασπίσουμε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, να διαδηλώσουμε μαζί με τον Τσίπρα στο Μουσείο και στην Κλαυθμώνος και μας εγκαλούσαν για απομονωτισμό. Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, που συνειδητά επιδιώκουν τη χειραγώγηση των ναυτεργατών, του εργατικού κινήματος.

Η μαχητική μαζική συμμετοχή των ναυτεργατών και γενικότερα των εργαζομένων και της νεολαίας στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, δίνει αποστομωτική απάντηση σε αυτή την επικίνδυνη τυχοδιωκτική τακτική.

Στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ (5/2/2016) τα σωματεία μας κατήγγειλαν το σχέδιο νόμου που έφερε η κυβέρνηση για τη κύρωση στη Βουλή του αντιλαϊκού – αντεργατικού μνημονίου ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ ελληνική και τουρκικής κυβέρνησης, που φέρνει τη βούλα των εφοπλιστών, της αστικής τάξης και της ΕΕ για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, με ταξική αδιαλλαξία απέναντι στους εφοπλιστές, το κεφάλαιο, το πολιτικό προσωπικό τους και τους εκπροσώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, αξιοποιεί όλες τις μορφές πάλης, κλιμάκωσης του αγώνα των ναυτεργατών, θέτοντας ως επιτακτική ανάγκη τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα στα καράβια με τη συμμετοχή όλων των κλάδων.

Τώρα οι ναυτεργάτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, οργανώνοντας συσκέψεις σε όλα τα καράβια για τη κλιμάκωση του αγώνα με το ταξικό εργατικό κίνημα.

Διεκδικούμε:
 Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο λαιμητόμος για το ασφαλιστικό.
 Να μη ψηφιστεί το μνημόνιο ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ ελληνική και τουρκικής κυβέρνησης.
 Ναυτολόγηση με ΣΣΕ και ασφάλιση στο ΝΑΤ στα υπό ελληνική σημαία και στα ελληνόκτητα.
 Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
 Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αύξηση όλων των συντάξεων με αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, της 13ης και της 14ης σύνταξης. Αποκατάσταση των παροχών στα επίπεδα του 2009.
 Να πληρώσουν το κράτος και οι εφοπλιστές για τα ελλείμματα στο ΝΑΤ – ΚΕΑΝ. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών.
 Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αύξηση των εφοπλιστικών εισφορών και της κρατικής χρηματοδότησης.
 Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας. Να χρηματοδοτείται πλήρως και αποκλειστικά από το κράτος.
 Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
 Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος. Να βαρύνονται το κράτος και οι εφοπλιστές.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Διαβάστε ακόμα