Πειρατές λήστεψαν τάνκερ στη Μαλαισία

peirates_listepsan_tanker_sti_malaisia_

H Μαλαισία βρίσκεται στο κυνήγι μιας ομάδας οπλισμένων με μαχαίρια πειρατών που κατέλαβαν ένα τάνκερ στα ανοικτά της ανατολικής ακτής, κλέβοντας ένα εκατομμύριο λίτρα πετρελαίου, στην τελευταία από μια σειρά επιθέσεις στα νερά της.

Πειρατές κατέλαβαν το νηολογημένο στη Μαλαισία, 6,900 dwt MT Budi Mesra Dua (κατασκευασμένο το 2009) το περασμένο Σάββατο στα ανοικτά του Bintulu, πρωτεύουσας του πλούσιου σε πετρέλαιο κρατιδίου Sarawak, καθώς το πλοίο απέπλευσε από τη γειτονική Σιγκαπούρη με κατεύθυνση το Labuan.

“Δέκα πειρατές οπλισμένοι με μαχαίρια επιβιβάστηκαν στο πλοίο, το οποίο μετέφερε περίπου ένα εκατομμύριο λίτρα πετρελαίου. Πήραν τον έλεγχο του τάνκερ για περίπου 10 ώρες”, δήλωσε Mohamad Sufi Mohamad Ramli, ένας τοπικός διοικητής της Μαλαισιανού Ναυτικού.

Οι ένοπλοι πειρατές μεταφόρτωσαν το πετρέλαιο σε άλλο πλοίο, έδεσαν και λήστεψαν το πλήρωμα, και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό επικοινωνίας, πριν διαφύγουν. Ο Φιλιππινέζικης καταγωγής καπετάνιος και το 22μελές πλήρωμα είναι πλέον σώοι και ασφαλείς.

Ως απάντηση το Μαλαισιανό ναυτικό ενεργοποίησε 24 ώρες θαλάσσιες περιπολίες γύρω από το Bintulu (στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας), για την εύρεση των πειρατών καθώς και την πρόληψη παρόμοιων επιθέσεων.

Διαβάστε ακόμα