Πειρατική επίθεση σε φορτηγό πλοίο στον Κόλπο του Ομάν

Northern Trident 2009

Το με σημαία Μπαγκλαντές φορτηγό πλοίο MV Crystal Gold γλίτωσε με περιπετειώδη τρόπο από τα νύχια των Σομαλών πειρατών στον Κόλπο του Ομάν στην Αραβική Θάλασσα, ενώ κατευθυνόταν από τη Chittagong προς το Μπαντάρ Αμπάς του Ιραν.

Το 28μελές πλήρωμα πήρε χαμπάρι τους πειρατές που τους ακολουθούσαν γύρω στις 16:30 την Παρασκευή 28/2, περίπου 40 χιλιόμετρα ανοιχτά του Καράτσι στο Πακιστάν, όταν εντόπισαν μια μεγάλη βάρκα και ένα μικρότερο σκάφος που έρχονταν κατά πάνω τους.

Το χωρητικότητας 16.000 τόνων MV Golden Crystal πραγματοποίησε μια απότομη μεταστροφή και κατευθύνθηκε με τέρμα το γκάζι προς την ακτή του Πακιστάν. Οι πειρατές εγκατέλειψαν καθώς το Μπαγκλαντεσιανό πλοίο έφθασε στις πακιστανικές ακτές γύρω στις 19:00.

Όπως δήλωσε ο Jasim Uddin, στέλεχος του Μπαγκλαντεσιανού Υπουργείου Ναυτιλίας, “Το πλήρωμα του Crystal Gold, ακολουθώντας το νόμο, ζήτησε την βοήθεια του πακιστανικού ναυτικού. Έχουμε πληροφορηθεί ότι είναι πλέον ασφαλές”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Crystal Navigations LTD στην οποία ανήκει το φορτηγό πλοίο, Murad Ibrahim ανέφερε ότι ήταν σε επαφή μαζί του και ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αργότερα.

Διαβάστε ακόμα