Πειρατική επίθεση σε χημικό τάνκερ στη Μαλαισία

tanker_nautilia_

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Ένα χημικό τάνκερ δέχτηκε “επίσκεψη” πειρατών την Πέμπτη 1 Οκτώβρη ενώ έπλεε περίπου 1,5 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Σαντακάν στη Μαλαισία, σύμφωνα με ενημέρωση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Γραφείου ICC.

“Δύο πειρατές επιβιβάστηκαν σε ένα δεξαμενόπλοιο μέσω της αλυσίδας της άγκυρας. Το προσωπικό φύλαξης εντόπισε τους πειρατές και ενεργοποίησε τον συναγερμό, με αποτέλεσμα οι πειρατές να εγκαταλείψουν τα κλεμμένα αντικείμενα που είχαν συλλέξει και να αποδράσουν”,ανέφερε το ICC.

Το όνομα του πλοίου δεν αποκαλύφθηκε, όπως και δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς στο πλήρωμα.

Συνολικά 24 περιστατικά πειρατείας εναντίον πλοίων αναφέρθηκαν στην Ασία τον Αύγουστο του 2015. Από αυτά, 22 ήταν περιστατικά πραγματοποιημένων επιθέσεων και δύο ήταν απόπειρες επίθεσης. Δεν αναφέρθηκε περιστατικό πειρατείας τον Αύγουστο του 2015, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία που παρέχονται από το παρατηρητήριο πειρατείας ReCAAP.

Ο αριθμός των περιστατικών επιθέσεων σε πλοία επανήλθε τον Αύγουστο του 2015 μετά από μια πτώση κατά 54% από 24 επεισόδια, τον Ιούνιο του 2015 σε 11 τον Ιούλιο του 2015.

Συνολικά, 141 περιστατικά αναφέρθηκαν τους τελευταίους οκτώ μήνες (Ιανουάριος-Αύγουστος 2015) στην περιοχή, ανέφερε η ReCAAP, κάτι που αντιστοιχεί σε αύξηση 18% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2014.

Διαβάστε ακόμα